zaterdag 11 december 2010

Groep 3

Ja, Groep 3 kent een andere Herfstkampioen dan Adri Jumelet: Gerrit Boer ! Dat zal 4 weken lang duren: immers, pas op 7 januari zullen nieuwe uitslagen vallen. Dan moet Adri wel winnen en Gerrit geen nederlaag oplopen, omdat Gerrit nu een volle punt voor op de rest staat.

Een heel ander verhaal is, hoe de overwinning van Gerrit op Michiel Gerritse tot stand kwam. Het werd pas na 95 zetten een feit. Heel lang staat Gerrit goed tot gewonnen, maar hij maakte zoveel slordigheden, waardoor Michiel steeds listig terugkwam en Gerrit regelmatig deed zweten. Regelmatig toverden de trukjes van Michiel glimlachjes op de gezichten van toeschouwers tevoorschijn en uiteraard ook op die van sportieve Gerrit. Uiteindelijk werd Michiel matgezet in eindspel K+T+P en K+T. Toen gaf de klok ongeveer kwart voor 12 aan ! Een leuke partij om naar te kijken, live, bedoel ik. Gerrit, heb je al gekeken, hoeveel je daardoor afgevallen bent ?!

De partij van Gerrit en Michiel lijkt heel erg op die van Filip Borst, die op dat moment met CE een bekerwedstrijd tegen DSC (KNSB beker) speelde. Filip moest net als Michiel (allebei wit !) zijn tegenstander in een mindere stelling op remise proberen te houden en dat duurde ook erg lang. Ook in late toreneindspel moest hij de witte vlag hijsen, ongeveer tegelijk met Michiel, waardoor het in 2-2 eindigde. Uiteindelijk werd hij tijdens het snelschaken de matchwinnaar van CE - DSC door als laatste DE beslissende bordpunt binnen te slepen. Die kans is Michiel helaas niet gegund....

Daarnaast probeerde Peter de Joode met zwart Rinus van de Wetering klein te krijgen. Hoewel Peter steeds het initiatief had, slaagde hij er niet in om een definitieve bres in de muur van Rinus te slaan: remise.

Nu is de winterstop van Groep 3 (en andere groepen) aangebroken. De voorlopige indeling van 7 januari volgt in de 1e week van januari.

Groetjes

Peter

Geen opmerkingen: