maandag 28 juni 2010

Schroër en De wit nog altijd aan kop


Na de vijfde ronde van het zomertoernooi gaan De Wit en Schroër nog altijd aan kop. Marcels tegenstander Roel Trimp moest afzeggen wegens familie-omstandigheden en Cor maakte geen grote fouten tegen Beijen.
Vlak daaronder was het Uitenbroek die de onderlinge confrontatie won tegen Kouwenhoven; hij was zeer in zijn nopjes met de manier waarop hij speelde. Hans vond aldus aansluiting bij de top en hij wordt op zijn beurt weer gevolgd door vd Ouden, die relatief gemakkelijk van Thoma won. Roel staat nu samen met Lendert op 3,5 punt (waaronder dus één reglementaire nederlaag), maar ook de volgende ronde zal hij er niet zijn (dat was reeds tevoren gepland), dus kan hij geen gooi meer doen naar de titel. Ook Arjen zal de vogende ronde afwezig zijn. Daaronder zal niemand meer Cor en Marcel kunnen passeren (mag redelijkerwijs worden verwacht), dus de winnaar van het toernooi zal komen uit 4 eerstgenoemden.
In de middenmoot pakte Piet Verheij eindelijk een vol punt en staat Ruud van Hooff geflatteerd laag omdat hij helaas wederom moest afzeggen wegens griep. Hekkensluiter Martin pakte gelukkig zijn eerste remise.
Hank vd Velde speelt uiterst degelijk, maar moest ditmaal het hoofd in de schoot leggen tegen Smits. Coen van Baren toont dit toernooi aan dat zijn degradatie uit groep 3 onterecht was, of althans niet conform zijn ware speelsterkte.

Trimp-Schroër 0-1 R
De Wit-Beijen 1-0
Uitenbroek-Kouwenhoven 1-0
Thoma-vd Ouden 0-1
Coenen-Den Boer remise
Tinga-Osinge remise
Gerritse-v Oosterom 0-1
Boer-Veelentruf remise
Overduin-Verheij 0-1
Jumelet-Van Baren 0-1
Smots-vd Velde 1-0
In 't Hout-Sprang remise

De stand:
1. De Wit, Schroër 4,5
3. Uitenbroek 4
4. vd Ouden, Trimp 3,5
6.Kouwenhoven, Den Boer, Thoma, v Oosterom, Coenen, Beijen, Osinga 3,0
13. Tinga, Van Baren, Veelenturf, Smits 2,5
17. Van Hooff, Verheij, Overduin, Boer, Gerritse 2
22. Jumelet, vd Velde, v Ravestein 1,5
25. Dueller, Zhi Yang Fan, Sprang 1
28. In 't Hout 0,5

Meer foto's van de 5e ronde (deze keer van Lorena Dirks, 10 jaar) HIER.

Geen opmerkingen: