zaterdag 5 juni 2010

Onder een Groene Parasol : 17-25 !

Geen strand , geen zonnenbrandolie en pretreisjes naar pretparken maar gewoon schaken in de schaduw van de groene hel. Deze dag dan wel opgedoopt tot Groene Parasol.
Eindelijk was het weer zover: het vriendschappelijke duel tussen Charlois Europoort en RSR Ivoren Toren. Na vele externe wedstrijden en bekerteamtussendoortjes was het nu tijd voor een duel om de echte eer. In een warme Passage was het echter een koude douche voor ons. We speelden 2 ronden 1uur pppp met 21 tegen 21 maar verloren met grote cijfers: 17 tegen 25 ! Op elk bord werd weliswaar grote strijd geleverd, maar daarmee alleen win je niet een match.

Van te voren waren was er hier en daar al wat gebluft dat er wel even zou worden gewonnen. Met name van onze kant was de druk wat verhoogd door wat te strooien met "groene hel" en " wij hebben John van Baarle". De tegenpartij was niet bepaald onder de indruk.
De eerste ronde pakten zij nog een kleine winst met 9,5 - 11,5 . In deze ronde kunnen we enkele opmerkelijke feiten vermelden. Op de eerste tien borden wisten onze jongens maar 2 halfjes te scoren waardoor het dus 9-1 werd voor de bezoekende club! Gelukkig hadden zij Alek Dabrowski aan het elfde bord waar wij ons eerst punt konden scoren door Cees van Oosterom. Punten bleven ook liggen bij Filip Borst - Paul Batenburg 0-2 (Paul is intussen een echte RSR-der geworden en geeft geen punt cadeau) maar ook Arjen Kouwenhoven (tegen Paul "Nadal" Tromp ) die even zijn weekend niet heeft : 0-2. De lagere borden deden het daarentegen opvallend goed. Bijvoorbeeld werd het familieduel Overduin - Van dongen in het voordeel van Overduin beslist. Maar ook Gerrit Boer hield mooi stand tegen Arrian Rutten en de expupil van Paul Batenburg , Lennart Heijnen , constateert dat hij ook een tweede jeugd kan hebben.

In de tweede ronde was het zaak om meer te scoren aan de eerste borden. Maar opnieuw hadden wij weinig kans. Kresna Soerjadi en Arjan van der Leij ( hij sloeg zelfs remise af) pakten een paar volle punten, maar het was te weinig aangezien " de lagere borden van RSR ook wakker werden " om de woorden van Arrian Rutten te gebruiken. Peter Alexander van der Poel wist nu wel Adri Jumelet te pakken in het verre eindspel en Lola van Drunnen won van Jan van Ravestein die zijn toren weggaf. Als laatste mag Mischa van Vlaardingen (van RSR) niet onvermeld blijven. Hij had speciaal aan Herman doorgegeven dat hij mee zou werken aan een paar punten voor Charlois , maar hield geen woord en scoorden gewoon twee remises tegen Henk van der Velden. Jammer , een leuke deal valt er dus helaas ook niet te sluiten.
Uiteindelijk dus een nog groter verlies: 7,5 -13,5.

Een thuisduel is blijkbaar geen voordeel. Misschien kunnen we wat leren van het Nederlands elftal dat met 6-1 won van Hongarije. Hoe doen die spelers dat? Wij zullen daarom even bescheiden blijven en feliciteren onze gasten met deze mooie overwinning. Dat hebben zij verdiend alhoewel wij natuurlijk wel even kwijt willen dat wij Michel de Wit misten vandaag. O ja, en Julian van Overdam en van de Laa... o nee die laatste niet natuurlijk.


Lees ook het verslag van RSR

5 opmerkingen:

Gerrit Boer zei

Het doet me plezier, zo'n snel verslag. Jammer dat we verloren, maar ze waren gewoon sterker. Herman, bedankt voor alles!

PeterK zei

Ja erg snel! Mooi. Ik geloof dat alleen het kampioensverslag van het 5e sneller op de site stond, maar desondanks een fraaie tweede plek voor Herman!

Anoniem zei

Het verslag van het vijfde? Vdlaar zit daar nog steeds op te broeden volgens. Zelfs ruud kok heeft zijn kampioens verslag voor het 7e geschreven. Jammer dat het zo lang moet duren..

Si Tumbuk zei

Is het 5de kampioen?

Anoniem zei

Ja vd laar kan het nog niet bevatten. maar na 2 maanden wordt het toch wel tijd voor een verslag.