woensdag 20 mei 2009

De ontknoping

CIMG1109

Na de laatste ontknoping volgt a.s. vrijdag de volgende ontknoping.

Wordt Julian kampioen of is het toch Peter Kemner?

Wie degradeert uit de hoofdgroep? Gaat Dick de Wit eruit of….

Van groot belang komt allen kijken en huiveren en wees zeer zeer stil. Binnenkort het zomertoernooi : heeft u zich al opgegeven, het kan ook vrijdag op de club. Woerden schijnt dit jaar extra sterk bezet te zijn met een aantal toppers en ook Pia Sprong de kunstenares. Ze gaat tekeningen maken, in opdracht van Filip. Het bestuur is zich al weer enige maanden aan het buigen over het volgende seizoen, intern en extern. Filip en Herman ondersteund door de andere bestuursleden denken en denken. Een ding is zeker: er zijn een paar mensen met rechten ( promotieplaats staat vast. ) Het bestuur heeft een aantal open plaatsen die ze naar inzicht in kan vullen, maar er zijn een paar zekere denk aan John van Baarle en…. Ook extern is uw voorzitter zijn plaats niet meer zeker. Gaat hij een team omlaag of worden het er twee?  Voor de jaarvergadering, na de zomerstop ziet u het voorstel. Reken nergens op, misschien zijn we erg versterkt.

Wilt u meer invloed in de vereniging: volgend jaar in het bestuur als secretaris? Teamleider, we hebben er het liefst 1 per team, die ook stukjes schrijft of laat schrijven en af en toe wat op de site zet. Groepsleider? Denk erover na.

Er zal ook nog een ontknoping gaan volgen in het zomertoernooi en in de Passagecup. Een beker die steeds belangrijker wordt. Sommige mensen gaan liever voor de Passagecup dan in ons zomertoernooi ELO punten te winnen! Zondag het jeugdtoernooi kom gezellig langs. De 30e ons feest der kampioenen met ook nog wat schaak tegen de Belgen.

Uw voorzitter Cor de Wit

2 opmerkingen:

jan jr zei

weet iemand al wat er gebeurt:wordt het een beslissingswedstrijd of is Peter toch kampioen?

Anoniem zei

Gelijk puntenaantal
Als spelers gelijk eindigen beslist de Sonnenbonn-Bergerscore. Dit is de som van alle behaalde resultaten, waarbij elk resultaat wordt gewogen met de eindscore van de tegenstander. Met andere woorden: een overwinning op een speler met een eindscore van 8 punten telt voor 8, een remise tegen een speler met een eindscore van 6,5 punt, telt voor 3,25 punt mee. Als de Sonnenbonn-Bergerscore gelijk is, beslist het onderlinge resultaat. Als ook dat gelijk is, wordt er een beslissingsmatch gespeeld over twee partijen. Met telkens een verlenging van twee partijen met verkorte duur, totdat er een beslissing is gevallen. Bij gelijk eindigen van drie spelers, volgt er een driekamp waarin elke speler een keer tegen de anderen speelt.
Zo staat het bij groep 1 op de site.

Cor de Wit