zondag 24 augustus 2008

Zonnige zondag in Tilburg

De Tilburg Trappers zijn veilig en wel weer thuis. Zonnige zondag gaf een gedeeltelijk herstel van de klappen die links en rechts op de voorgaande dagen geïncasseerd werden.

In groep 2 was het vooral de titanenstrijd tussen Herman en John die de gemoederen bezig hield. Op de recente ratinglijst staat Herman voor het eerst (volgens John) boven John. Er waren weliswaar wat vage verhalen van virtuele elo's op basis van het Charlois toernooi die nog niet in de stand verwerkt zouden zijn. Maar er was John alles aan gelegen om dit recht te zetten. De ochtendronde bracht hem op gelijke hoogte met Herman. De laatste kwam niet verder dan remise (weer een CaroKann) terwijl John in het verre eindspel won. Het was wachten op een ontmoeting in de laatste ronde. Dit kwam er helaas niet van. John was tegen zijn jonge tegenstandster enorm geconcentreerd en met doordacht aanvalsspel wist hij een remise te behalen. Genoeg, want Herman sloot het toernooi met een nederlaag in mineur af.

Cor speelde 's ochtends een van zijn vele lijfopeningen niet helemaal goed en kwam verloren te staan. Hardnekkig verdedigen leverde toch nog een halfje op. Arjen speelde een Koningsindische hoofdvariant tegen Jiri Obels (een goede bekende van Filip). Het werd een boeiende partij. Arjen toog op de damevleugel ten aanval volgens de geijkte patronen en Jiri (die in razend tempo speelde, aan het eind had hij een uur minder tijd verbruikt) op de koningsvleugel. Dit begon dreigende vormen aan te nemen, maar met een kwaliteitsoffer kon Arjen de aanval overnemen. Na wat tactische schermutselingen werd de vrede getekend. Ook Cor en Arjen precies gelijk, maar hier kwam het wel tot een onderlinge ontmoeting. Geen korte remise, alhoewel de T-parade die voor de speelzaal voorbijtrok een verleidelijk alternatief was. Na een boeiend middenspel ging Arjen het eindspel in met een pion meer. Per vergissing ruilde hij zijn trotse vrijpion op b3 in voor een kleinood op h6. Winst werd hierdoor ernstig bemoeilijkt. Op voorstel van Cor remise.

Al met al een gezellig weekend. De score was niet al te best, maar dat is niet het enige waar het om gaat. Na drie maanden schaakstilte was het heerlijk om weer eens te mogen spelen. Laat het seizoen maar beginnen.

Geen opmerkingen: