zaterdag 23 augustus 2008

Kluitje in het rietveld

Toch nog even terug naar gisterennacht. Herman was op weg naar zijn kamer waar hij werd opgewacht door een zwoele zangeres. Zij had smachtende ogen en keek hem aan . Help mij. ..... help mij. Er gaat een alarm, hoe krijg ik het uit. Herman wist zich geen raad en hielp de hulp van John in . John had de oplossing . De twee kinderen gingen bij Arjen op de kamer en met een minzame glimlach en twinkeling in haar ogen zei zij (tegen John in zijn onderbroek). Ik ga toch maar alleen slapen.
Terug naar de partijen:
Arjen en Cor kregen op zatermorgen opleggertjes van rond de 2100. Opleggertjes worden normaal gesproken eenvoudig naar de slachtbank gebracht (zie de partij Vredenborg - M. de Wit). u raadt het al: de aanval van Cor rammelde aan alle kanten. Zijn tegenstander vond de weerlegging die tijdens de vorige Olympische Spelen al uit de doeken was gedaan door Jan Willem de Jong.
De tegenstander van Arjen offerde een pion waar Arjen dacht een pion winnen. De tegenstander kreeg gelijk. Met een ijzersterk paard op e4 was er geen houden meer aan. Arjen zat traditiegetrouw ontstemd een half uur achter het bord.
Herman won makkelijk (1-0).
John speelde tegen een soort Menno Brandenburg. Hij schudde hard aan de Nimzoindische boom. Positioneel natuurlijk niet om aan te zien. Zwart ging hard ten onder aan overbelasting.
Op zaterdagmiddag begon het met Onrust aan het bord van Herman. Opnieuw een jeugdspeler die vrolijk ten aanval ging. Herman liep tegen zijn eerste nederlaag aan.
John speelde met wit CaroKann en was op de 5e zet al verveeld. Over de slotstelling meldde een voorbijlopende internationaal meester: "it looks boring and it is boring".
Cor was opnieuw snel klaar. Aan het gemanoevreerd kwam abrupt een einde. Cor gaf een stuk weg.
Arjen speelde alvast een voorproefje voor de wedstrijd tegen Rokado in september. In krankzinnige tijdnood kreeg Arjen de koning van zijn tegenstander Leo Rietveld in een matnet. De wedstrijdleider zag dit en liep weg. Leo gaf nog een paar schaakjes. Arjen dacht alleen aan zijn mat en speelde zijn koning rustig naar h1 (h2 had eenvoudig gewonnen). Voordat Arjen er erg in had stond hij zelf mat. Totaal ontluisterd zag hij dat ongemerkt de vlag van Leo al was gevallen. Hij wist dat mat in zo'n geval onmiddellijk de partij beeindigt. Wanneer was de vlag eigenlijk gevallen, vroegen de omstanders zich af. Als je bedenkt dat je elke zet 15 sec er bij krijgt, kun je eenvoudig concluderen dat de vlag al eerder moet zijn gevallen. Helaas kon de wedstrijdleider met de reglementen in zijn hand, niet anders doen dan het punt aan Rokado geven.
De avond liet een lichte verbetering zien voor de toppers:
Cor verdiende een halfje thuis bij zijn vriendin en Arjen haalde ook na de nodige avonturen zijn eerste halve punt.
John wist aan het einde van de deze bewogen dag niet anders te bedenken dan een paar sjablone zetten in het eindspel. Het resultaat zal iedereen duidelijk zijn.
Bij Herman was het beste er inmiddels af. Hij verliest van een kleuter. Waar Herman veel tijd verbruikte aan een aanval die toch niet doorsloeg, wist zijn tegenstander in een schamele 10 minuten bedenktijd het volle punt binnen te halen. Net op tijd voor de warme melk van zijn moeder.
Herman blijft wel onze topscoorder met 1,5 punt. Onze jongens gingen na afloop nachtelijk Tilburg verkennen en belandden te midden van jeugdig en vrouwelijke studenten op de dansvloer. Optredens van diverse paaldanseressen gaven een toepasselijk einde aan deze zinderende zaterdag.
Morgen op zonnige zondag nog twee partijen en alle kans om nog met een enigszins fatsoenlijke score op de ALV te kunnen komen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Arjen, het leest als een boek, een stripboek wel te verstaan: "Suske en Wiske en de Schutterende Schakers". Al is maar de helft waar, dan zou ik als ik jullie was niet eens aan het nieuwe seizoen beginnen!