zondag 17 augustus 2008

Charlois Europoort spelers presteren op het PK !

Na drie van de zeven rondes een kort overzicht van de prestaties van de deelnemers van Charlois Europoort aan de PK van de RSB.
Groep A
Met de sterkere spelers (rating > 1750). John Leer (2 punten), Andre Coenen en Sophia Thoma (beiden 1,5 punt) nemen plaatsen in de middenmoot in, respectievelijk plaats 16, 17 en 19. Andre verloor alleen van Bonno Pel, en dat is geen schande. Sophia moest in de tweede ronde een nul noteren tegen Hans Nieuwenhuizen, maar ze speelde wel de sterren van de hemel. John Leer verliest gewoon niet.
Groep B
Met de spelers met een rating < 1850. Hier bovengemiddelde prestaties voor de CE-ers. Gerrit Boer staat op de tweede plaats met 3 punten. Vraag niet hoe die tot stand kwamen, alleen de winst telt. Adri Jumelet staat met 2 punten op de twaalfde plaats, en verloor alleen van de koploper. De ranglijsten van de vorige jaren laten zien dat Adri altijd goed presteert in dit toernooi. Doorgaan, Adri! Coen van Baren is dertiende, ook met 2 punten, en heeft zich dus goed hersteld van zijn verlies in de eerste ronde. In de laatste ronde moest hij ervoor vechten, maar hij doet het toch maar, langzaam maar zeker naar de top klimmen, waar hij ook thuishoort. Angelique Osinga is met plaats 16 ook goed op dreef. In de tweede ronde verloor ze wat ongelukkig van Jan Hoogendoorn, maar in ronde 3 scoorde ze een verdienstelijke remise tegen good old Frans Maas.
Tot slot nog een aardige dialoog aan het einde van de eerste ronde. Gerrit: "Angelique, nu je de sterkste speler (op papier) hebt verslagen, moet je nog niet denken dat je kampioen wordt, hoor". Angelique: "Nee, natuurlijk niet, want dat wordt u toch!" Net als in haar spel is ze verduiveld ad rem. Enne, ik ben natuurlijk wel goed op weg naar het kampioenschap...

Geen opmerkingen: