zaterdag 5 november 2011

Titelprolongatie binnen handbereik

Vandaag heeft het eerste jeugdteam de vijfde en zesde ronde van de Jeugdclubcompetitie Meesterklasse A gespeeld. Wij begonnen aan deze dag met twee matchpunten achterstand op Chesscool 1 en mochten ook gelijk tegen hen beginnen. Tegen de verwachtingen in ging het vrij gemakkelijk. Roger verloor weliswaar van David Klein (2372), maar ik won van Miguoel Admiraal (2253), Marco won van Bart von Meijenfeld (2133) en Jan forceerde een remise tegen Max Kerkvliet (1954) om de overwinning binnen te halen.

Zo gingen wij de zesde ronde gedeeld aan kop in (met Chesscool en Amersfoort), met in de zesde ronde een rsb-derby tegen Messemaker. Deze derby werd gemakkelijk in ons voordeel beslist, middels overwinningen van Roger op Petery Ypma (2175), van mijzelf op Henk-Jan Evengroen (2099), van Jan op Bernard Evengroen (1637) en een remise van Marco tegen Wouter Schonwetter (1794).

Een leuke bijkomstigheid was dat zowel Chesscool als Amersfoort verloor, waardoor wij nu ongedeeld aan kop staan met een matchpunt voorsprong! Met nog twee rondes te gaan een riante positie, maar nog geen tijd voor een feestje, aangezien ons waarschijnlijk nog twee wedstrijden tegen outsiders te wachten staan die we eerst moeten zien te winnen.

Julian

6 opmerkingen:

PeterK zei

Geweldige prestatie! Koppie er bij houden nu. Succes! Is het al eens eerder vertoond dat een club twee maal achter elkaar kampioen werd?

Sascha zei

Fantastisch, ik heb een deel mogen volgen.

Anoniem zei

Charlois Europoort heeft hem zelf 2 maal achter elkaar gewonnen. Had 3 maal kunnen zijn maar de RSB stuurde toen andere teams ipv de kampioen.

Cor

Anoniem zei

Geweldig! Dit team gaat geschiedenis schrijven!
Gijsbert

Anoniem zei

CE vliegdekschip vernietigt vlaggenschip van Messemaker. Goed bezig mannen en concentratie vasthouden de volgende 2 ronden.

Frank (H)

JCA zei

Leuk videoverslag, met een coole teamleider!
10 december even cool blijven!