zaterdag 5 november 2011

Groep 3

Slechts 2 partijen gespeeld. 2 Aangekondigde partijen konden toch niet doorgaan. Omdat Groep 3 zo vlot, werden liefst 5 spelers naar de Passage Cup verwezen. Alsof het voorjaar 2012 is..... Wat hun partijen betreft, laat ik aan Ruud Kok over.

Slechts 2 partijen gespeeld, maar weer een daverende verrassing. Daarvoor is Fritz Dueller weer verantwoordelijk. Al in middenspel wist hij zijn tegenstander stevig in de tang te krijgen en de weerstand uiteindelijk kapot te knippen. De weerstand van niemand anders dan de grootste favoriet voor de kampioenschap Groep 3: Lennart Heijnen.

Wauw, daardoor is de strijd om topplaatsen van Groep 3 helemaaal open gegaan, echt om te kwijlen !! Wie gaat het worden ? Zal Lennart de woorden van Joop Zoetemelk in zijn achterhoofd hebben: "Parijs is nog ver" ? Zou Rinus van de Wetering het na zijn ontluisterende nederlaag tegen Fritz (een paar weken geleden) ook gedacht hebben ? Hoe dan ook, hij kreeg een punt erbij door Stoffer Sprang te verslaan en komt daarmee op dezelfde plaats als Lennart Heijnen in de tussenstand.

De tussenstand in de top van Groep 3 is als volgt:
Henk van de Velden                                   6 - 5
Peter van Soest                                        7 - 4,5
Lennart Heijnen/Rinus van de Wetering         6 - 4
Janus de Vries                                          7 - 4

Als het goed is, zullen de titanen Jan Hendrik Leopold en Marco van der Heijden volgende week zich weer in de strijd mengen, Marjolein Osinga ook. Ze hebben een grote achterstand in het aantal gespeelde partijen, maar geen nood: Parijs is nog lekker ver !!!

Groetjes

Peter dJ

Geen opmerkingen: