woensdag 9 november 2011

Groep 2 Passage 4 november 2011

Afgelopen week (vrijdag 4 november 2011) zijn er 3 partijen gespeeld, waarvan de uitslag nog niet geheel op de webblog was gemeld (wel onder het kopje uitslagen).

De uitslagen voor groep 2 zijn:

John van de Laar - Sascha Ottenhof 0 - 1
Cor de Wit - Gerrit Boer remise
Piet Verheij - Peter de Joode 1 - 0

Daardoor is Sascha ongeslagen gebleven. En dat al voor 4 op een rij, gaat hij nu ook voor de Go-Moku?

Gerrit Boer kon profiteren van de mindere alertheid van Cor de Wit. Dat betekent niet dat hij voor de remise niet zou hebben gevochten en ook niet terecht heeft behaald. Gerrit toont weer eens aan dat je tegen hem absoluut niet mag verslappen.

Piet toonde maar weer eens aan wat een geniale schuiver hij nog op zijn oude dag is. Met steeds een klein plusje wist hij Peter de Joode net over het randje te krijgen. En dat is - Peter's stabiele schaakniveau in ogenschouw nemende - toch een behoorlijke prestatie.


In de passagecup zijn de volgende partijen gespeeld:

Peter van Soest - Adri Jumelet 0 - 1
Martin in 't Hout - Janus de Vries 0 - 1
Thomas Grolleman - Henk van der Velden remise
Angelique Osinga - Tjerk Tinga 0 - 1


Peter van Soest heeft het plan opgevat om volgend jaar in groep 2 te spelen. Hij gaat daarom helemaal ten strijde in groep 3 en in de Passagecup. In die laatste trof hij een sluwe vos aan die hem voor een kippetje aanzag.

Martin speelde tegen Janus en dat betekent dat beide plezier hebben gehad. Ook al was het janus die dit keer aan het korste eind trok.

Angelique zou tegen Jaap Staal spelen, maar Jaap is niet geweest. Geen nood, want ik was vergeten Tjerk voor de interne in te delen. In onderling overleg (en telefonisch met mij) hebben zij vervolgens een passagecup gespeeld. Over en weer werden er wat foutjes gemaakt. In de tijdsnoodfase bleek het laatste foutje van Angelique de wedstrijd te beslissen. Volgende keer beter.

3 opmerkingen:

Sascha zei

Mag een passagecup voor een interne competie Ruud? Beiden hadden nog niet tegen elkaar gespeeld voor de interne namelijk.

Arjan zei

Is 'steeds een klein plusje' ironisch bedoeld? Zelfs Piet zei dat hij verloren stond!

Peter dJ zei

Inderdaad, Piet heeft een volle stuk achtergestaan, maar het is aan mijn slechte afwikkeling te danken dat hij toch wist te winnen.