zondag 13 november 2011

CE-jeugd weer dominant op NK rapid







In Eindhoven vond gisteren weer traditiegetrouw het open NK rapid voor de jeugd plaats. Zoals gewoonlijk was Rotterdam-zuid weer ruim vertegenwoordigd in een aantal leeftijdsgroepen.




Hieronder volgt schematisch een overzicht op volgorde van leeftijdsgroep van de deelnemers van CE:


-Lucas Nguyen: speelde mee in de jongste categorie (2003). Hij behaalde daar een mooie 6e plek. Hij had, afgezien van de toernooiwinnaar, het meeste aantal weerstandspunten.


-Kevin Nguyen: werd met een geweldige score Nederlands Kampioen in de categorie 2001. Met zijn score van 8.5 bleef hij de nummer twee maar liefst 1.5 punt voor.


-Jan van Overdam: behaalde een goede tweede plek in de categorie 1996.




-Julian van Overdam: behaalde eveneens als zijn broer een tweede plek , maar dan in de categorie 1995.




-Maurice Manoch: begon dramatisch in de leeftijdscategorie 1993 met 0 uit 5, maar eindigde sterk met 3.5 uit 4, wat resulteerde in een 17e plek.




-Roger Meng: besloot zijn geluk te beproeven in de oudste categorie (onder 25 jaar). Hij deed het daar geweldig met een gedeelde tweede plek in een zeer sterke groep waarin zelfs een GM meedeed.




Last but not least: Charlois/Europoort won ook nog voor het tweede jaar op rij de teamprijs. Zo blijkt maar weer eens wat voor een sterke jeugdvereniging wij hebben. Bijna iedereen die meedeed viel wel in de prijzen. Volgend jaar gaan we zeker proberen het resultaat van dit jaar te evenaren of misschien zelfs wel te overtreffen.




Julian van Overdam

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd geweldig gedaan.

Cor de Wit

Anoniem zei

Correctie: Kevin is Nederlands Kampioen in categorie 2001

Thao