zaterdag 27 november 2010

Michel de Wit prolongeert snelschaaktitel


Het is nog maar enkele maanden geleden dat Michel de Wit clubkampioen snelschaken werd, over het seizoen 2009/2010. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Michel tot op het bot gemotiveerd was om zijn titel te prolongeren. Anders had hij amper 3 maanden mogen genieten van zijn titel! En eigenlijk gebeurde wat iedereen wel verwacht had: Michel de Wit is opnieuw clubkampioen snelschaken geworden! In de voorronde versloeg hij al iedereen die op zijn pad kwam (zelfs Van Malde moest capituleren!), in de finalegroep ging het wat moeizamer, en eindigde hij gelijk met John van Baarle. De onderlinge partij werd echter door Michel gewonnen, en zodoende werd Michel opnieuw clubkampioen! Misschien kunnen we met Kerstschaak het snelschaakkampioenschap 2011/2012 organiseren?




Wat viel er nog meer te genieten op deze gemoedelijke avond? Ton den Ouden werd in het zonnetje gezet door de vereniging bij monde van Jaap Staal. Ton is al meer dan 50 jaar lid van de KNSB en van onze schaakvereniging. Bij de KNSB zijn ze een paar jaar kwijtgeraakt, maar feit is dat Ton al meer dan een halve eeuw actief is op de 64 velden. De bijpassende onderscheiding heeft hij meer dan verdiend. Ondanks dat hij niet veel meer achter het bord te vinden is, is zijn niveau nog altijd heel behoorlijk.




Wat viel er nog meer op? Allereerst de samenstelling van groep 1. Laten we het voorzichtig stellen: namen als Herman van Malde en Marcel Dirks waren vooraf niet de meest genoemde namen als deelnemers aan de finalegroep. Toch deden ze het daar uitstekend, vooral Marcel verkeerde in uitstekende vorm en wist diverse toppers te vloeren. Snelschaken op internet werpt dus toch wel zijn vruchten af (maar helaas niet voor iedereen..).

Groep 2 werd gewonnen door Lennard den Boer, die in een rechtstreeks duel in de laatste ronde concurrent Soerjadi versloeg.  Als Lennard slecht kwam te staan zette hij zijn hoed op, en zo wist hij menig punt toch binnen te slepen.

Groep 3 werd,  u leest het goed, een prooi voor John van de Laar. In de voorronde bakte hij er weinig tot niets van, maar zodra hij hoorde dat er een onbenullige deodorant van een heel slecht merk te winnen was, kromde hij zijn rug en wist hij overtuigend deze groep te winnen met maar liefst 6 uit 7! John vd Laar is een getalenteerde schaker, die dat overigens vaak zorgvuldig voor ons verborgen weet te houden. Tweede in deze groep werd Ton den Ouden, gevolgd door Peter de Joode.

Groep 4 ten slotte werd gewonnen door Zhi Yang, die steeds beter begint te spelen. In de voorronde won hij bijvoorbeeld van, jawel, John vd Laar. Zhi Yang scoorde een mooie 4 uit 5, en werd gevolgd door Ruud Kok en Frits Dueller.

Het was een gezellige avond.

Gijsbert


Foto's: Marcel Dirks
Meer foto's van Marcel van deze avond zijn HIER te bekijken!

Geen opmerkingen: