zondag 21 november 2010

Eerste wint uitputtingsslag van sterk Vianen/DVP!


Het eerste heeft gisteren in de derde ronde van de knsb-competitie van concurrent Vianen/DVP gewonnen. Het werd een echte uitputtingsslag, waarbij de wedstrijd pas ver na de tijdsontrole werd beslist. Hier een verslag van deze wedstrijd:


Speciaal voor deze wedstrijd had teamcaptain Michel de bij ons al bekende GM Popovic ingezet, evenals de bij ons iets minder bekende, maar daarom niet minder goede, IM Saiboulatov.
Vianen had zeker ook geen slecht team met twee fidemeesters en geen speler lager dan 2101.

Als eerste was Marco Kirana met wit op bord 8 klaar tegen Ornett Stork(2120). Hij zei later zelf tegen mij dat hij zijn stelling niet helemaal vertrouwde en toen zijn tegenstander remise aanbood nam hij het dan ook snel aan.

Snel daarna kwam onze eerste overwinning binnen! Op bord 3 won IM Bruno Laurent snel met zwart van Ivo Stork(2165).

Lang konden we van die overwinning echter niet genieten, omdat ik het met zwart zat te verprutsen tegen Ulrich Perschke(2124) op bord 5. Tussenstand:1.5-1.5.

Hierna kwam er een heel scala aan remises binnen.Als eerste kwam Michel de Wit op bord 6 met een remise met wit tegen Frank Lommers(2179). In een tweesnijdige stelling met gevaar voor beide kanten besloten de heren tot een puntendeling.

Dit voorbeeld volgend besloten ook Valery Maes(met zwart) en Toon van Lanen(2101) tot een remise. De partij was volgens mij redelijk evenwichtig met steeds een klein voordeeltje voor Valery.

Op bord 2 kwam vervolgens de derde remise op rij binnen. IM Daniel Saiboulatov met wit probeerde het een partij lang tegen Reiner Odendahl(2357)wel, maar op het einde was het allerminst duidelijk.

GM Petar Popovic maakte het kwartet compleet door met zwart te remiseren tegen Ulrich Dresen(2307).

Dan was als enige Roger Meng nog bezig op bord 4 tegen Markus Koehler(2150) met de tussenstand 3.5-3.5 op het scorebord. Winst voor Roger betekende dus winst voor het team, verlies het tegenovergestelde. Maar Roger bleef koel onder de druk en wist met een mooie truc een stuk buit te maken. Maar zijn tegenstander wilde van opgeven niet weten en wist er zowaar nog wat tegenspel uit te halen. Tenminste, zo leek het. Met een paar geforceerde krachtzetten wist Roger af te wikkelen naar een toreneindspel met 2 pionnen meer, wat hij vakkundig uitschoof! 4.5-3.5 winst dus.

Al met al een bewogen middag, die goed afliep voor het eerste!

Julian

Meer foto's van Marcel Dirks van de wedstrijd van het eerste team zijn HIER te bekijken!

2 opmerkingen:

PeterK zei

Knap gedaan mannen, grote bewondering ook voor Roger, hoe hij onder druk het hoofd koel hield en een hondsmoeilijke partij naar winst wist om te zetten, zeer spannend!

Sascha zei

Jaja, het 1e gaat weer hoge ogen gooien in deze klasse. De volgende wedstrijd wordt weer een kraker!!