zaterdag 17 oktober 2009

Uitslagen groep 3

Was er vlak voor de speeldatum nog iemand die dacht de uitslagen van groep 3 te voorspellen, de spelers zelf toonden inderdaad aan er anders over te denken. Zo zie je maar weer: het schaakbord is vierkant. Zoetemeijer doet goede zaken door de dubbel tegen Leopold te winnen; Bloedel en Jumelet hielden hun sterke tegenstanders op remise.

Bloedel-Gerritse remise
Jumelet-De Joode remise
Leopold-Zoetemeijer 0-1

De nieuwe koploper heet nu Zoetemeijer (4,5 uit 6). Hij wordt gevolgd door Boer, die met 4 uit 5 nog altijd het kleinst aantal verliespunten heeft. Op de derde plaats De Joode met een nog altijd goede 4 uit 6.
Onderaan is Bloedel van de hatelijke nul af. Van de Wetering gaat ongetwijfeld binnenkort hetzelfde bereiken en Jumelet kan zoals bekend van iedereen winnen en van iedereen verliezen; ook hij zal ongetwijfeld de nodige punten verzamelen in zijn poging in de bovenste helft te eindigen.
Leopold lijkt op het eerste gezicht zwaar te betalen voor het principe voor het Bontesysteem, maar let wel: hij heeft van de huidige top-3 reeds 2 spelers gehad. Eén enkele overwinning levert hem meteen een 50%-score op!

1 opmerking:

Ton zei

John, waar blijven de uitslagen van groep 2 ??