zondag 4 oktober 2009

Nu de RSB nog

En ook de tweede poll is gesloten. Op de vraag (ingezonden door Marjolein Osinga) of het Fischer- tempo bevalt in de interne werden in totaal 30 stemmen uitgebracht. Een overweldigende meerderheid van 25 stemmers koos voor het nieuwe tempo, waarbij 16 mensen ook nog aangaven dat het tempo ook door de RSB zou moeten worden overgenomen. Een succes voor het bestuur dat dit tempo durfde introduceren in de interne. Slechts 1 stemmer wil het tempo weg hebben en 4 stemmers willen liever 30 seconden i.p.v. 20 er bij. De kans dat de RSB een ander tempo zal gaan spelen dan het stenen tijdperk-tempo waar zij nog steeds hardnekkig aan vasthouden is natuurlijk minimaal, er zal nog eerder sprake zijn van terug naar de zandloper. Ondertussen gaat de vooruitgang bij de verenigingen gelukkig wel lekker z’n gangetje.

Nog een nieuwtje: helemaal onderaan deze pagina is sinds kort een button die doorlinkt naar sitemeter.com, leuk om de statistieken van de Oude Dame te bekijken. Gemiddeld 286 (unieke) bezoekjes per dag is niet slecht!

3 opmerkingen:

Si Tumbuk zei

Als de RSB voor die zandloper kiest vind ik het best, zolang het maar de Fischerzandloper is!

Adri zei

Er is al enkele jaren gesteggel over dat fisher tempo blijkbaar is de LV nog steeds niet bij machte daar verandering in te brengen.
Ik zou zeggen bij de eerstvolgende LV geen woorden maar daden!!

Ton zei

De Promotieklasse en 1e klasse van de HSB gebruiken ook al het Fischer-tempo. Echter 1.40 uur voor de hele partij met vanaf het begin 10 seconden per zet erbij, wat ik minder prettig vind dan ons speeltempo. Het is echter wel een verbetering t.o.v. het oude HSB-tempo van 1.45 uur voor de hele partij.