vrijdag 25 april 2008

Soepel einde voor tweede team

Het tweede team besloot de competitie met een 5-3 zege op het al gedegradeerde WSV.
Als gevolg van het niet doorgaan van de gezamenlijke slotronde, werd besloten om de laatste wedstrijd in tweeën te knippen. Onder aanvoering van teamleider en topscorer Gijsbert Kamerman (6-7) werd vorige week een 3-1 voorsprong genomen.
Een week later werd het karwei netjes geklaard. Een kleine teleurstelling vooraf was de ziekmelding van John Leer, maar aan vervangers geen gebrek en John van de Laar stond klaar om zijn plaats in te nemen.
Al gauw werd duidelijk dat de in de 'eerste helft' opgebouwde voorsprong niet in gevaar zou komen. Ton Dulk (bord 2) won snel een pion met behoud van een overweldigende stelling en Lendert van den Ouden (bord 6) stond minimaal gelijkwaardig. Dit leverde inderdaad de benodigde anderhalf punt op. John van de Laar (bord 8) kreeg een remiseaanbod. Het kleine plusje was te klein en wellicht al geslonken om hem tot doorspelen te bewegen. Ook Arjen Kouwenhoven (bord 7) kreeg een remiseaanbod. De stelling was goed genoeg om dit af te slaan. Een luxeprobleem bracht hem toch aan het wankelen. Alle stukken stonden haast optimaal, er waren te veel plannen: aanval over de h-lijn, druk op e4 of breken met c4. De keuze was te moeilijk en zoals iedereen wel zal herkennen: dan maar een slechte voortzetting. Ternauwernood aan stukverlies ontkomen, zag hij tegenstander Wim van Os het eindspel heel fraai tot winst voeren.

Geen opmerkingen: