woensdag 30 april 2008

Spanning in groep 3

Eindelijk heb ik me ertoe gezet de mogelijkheid om berichten te schrijven op onze website te activeren, met als gevolg dat de in de kop aangekondigde spanning wel wat weggeebd zal zijn. Wat is (of was) er dan zo spannend? Dat is de strijd om plaats drie die ook nog recht geeft op promotie naar groep 2.
In de laatste ronde op 18 april speelden van de koplopers alleen Michiel Gerritse en Coen van Baren, en wel tegen elkaar, met als resultaat winst voor Coen. Verder won Sophia Thoma mooi van Henk van der Velden, won Jan Poolman tegen Stoffer Sprang, verloor John P. van Waterschoot van Martin in 't Hout en won Eduard Smits van Ger in 't Hout. Van de kanshebbers voor de bovenste plaatsen haalden John van de Laar, Peter Overduin en Gerrit Boer hun punten (2/3 van hun eigen waarde) binnen door extern te spelen. Andre Coenen speelde voor zijn 'eerste' club en dat telt voor ons niet mee.
In de ranglijst zien we John van de Laar (848) ongenaakbaar bovenaan, nog steeds ongeslagen. Andre Coenen (744) is een goede tweede, maar wel met ruim honderd punten achterstand. De plaatsen 3 tot en met 6 worden bezet door Gerrit Boer (661), Michiel Gerritse (650), Coen van Baren (644) en Peter Overduin (641). Op plaats 7 is Ruud Kok (584) vrijwel kansloos.
We hebben nog twee ronden (16 en 23 mei) waarin de beslissing zal vallen. Net als bij de ronde van 18-4 spelen steeds die spelers tegen elkaar die elkaar in de ranglijst opvolgen, beginnend bij de hoogstgeplaatste aanwezige. De opkomst onder de koplopers zal van grote invloed zijn. Komen ze de volgende ronde alle zes, dan speelt John tegen Andre, Gerrit tegen Michiel en Coen tegen Peter.
Verder de ranglijst bekijkend vallen nog enkele zaken op:
- Sophia Thoma zet haar eindspurt te laat in, maar nadert de speelsterkte van groep 2,
- Martin in 't Hout heeft inmiddels 4 winstpartijen en 3 remises op zijn naam staan,
- Eduard Smits, een sterke nieuwkomer, heeft zijn eerste partijen gewonnen.
Graag roep ik op tot een sterke opkomst op 16 en 23 mei, het zal de spanning mogelijk gaande houden!

1 opmerking:

JCA zei

John en Andre zullen er zijn. Nu de taktiek bekijken van de nrs 3 tm 7?
Stel: nummer 3 verliest, dan kan hij de week erna niet naar de camping. (of naar de kerk)
Bij mooi weer zou het wel eens zo kunnen zijn, dat de dames thuis voor de beslissingen zullen zorgen.
Heeft Meneer Gerritse geen kleinkinderen die in mei jarig zijn?