zaterdag 9 februari 2013

CE 6 tegen Gouda 4, oud tegen jong, onbeslist

CE 6 speelde vrijdagavond tegen Messemaker 1847-4. De ratingcijfers van 1 februari verhielden zich als 1559 : 1335. Je zou denken dat de uitslag dan wel te voorspellen is, maar nee, dat ging niet op. Dan de gemiddelde leeftijden. Bij ons al gauw rond de 60 tegenover < 20 bij onze opponenten.

De partijen.
Het begon allemaal voorspoedig voor ons. Rinus van de Wetering was als eerste klaar, met winst aan bord 5.  Proficiat, Rinus. Als tweede won ik (Gerrit Boer) mijn partij aan bord 4. In de opening gaf Elwin van Oldenborgh een pion weg, en door een gestage verbetering van mijn stelling viel er nog een pion bij hem, en toen was het een kwestie van zorgvuldigheid om tot winst te komen. Piet van Dijk (8) is goed op dreef, en won al snel een stuk. De winstvoering daarna was nog moeizaam, volgens Piet omdat hij daarna te consoliderend, te passief speelde. Hoe dan ook, we stonden wel met 3 - 0 voor.

Daarna ging het minder. Lennart Heijnen (3) verloor tegen een jeugdspeler van misschien nog geen 15 jaar. De hele partij stond hij onder druk. Even leek het tij zich te keren, maar dat bleek een illusie te zijn. Een kanppe prestatie van Mohammed Moussane! Michiel Gerritse (7) stond 2 pionnen voor, maar beoordeelde het eindspel verkeerd en verloor, voor de eerste keer dit seizoen. De andere spelers hadden gemengde gevoelens. Aan de ene kant was het verdrietig, aan de andere kant is het prettig te merken dat we niet alleen zelf kwetsbaar zijn, maar dat het Giel ook wel eens overkomt. Marjolein Osinga (6) verloor in het eindspel, hoe precies is me ontgaan. Ze was weer bereid in te vallen, dit keer voor Coen van Baren, die aan het opknappen is, maar nog niet fit genoeg was om te spelen. De stand was dus inmiddels 3 - 3 geworden.

Adri Jumelet speelde een goede partij aan bord 2, tegen Lotte van der Wouden. Zijn oprukkende pionnen beslisten uiteindelijk de partij. Stand 4 - 3 voor ons, verlies was uitgesloten. Maar niet een gelijk spel. Kevin Nguyen (1) gaf Bernard Evengroen goed partij, maar aan het begin van het eindspel verloor hij door een kleine truc een stuk, waarna er geen houden meer aan was. Bernard was de enige Messemaker die een hogere rating had dan zijn tegenstander, 1543 versus 1706.

We staan in de middenmoot, met een score van 5 matchpunten. Degraderen is onwaarschijnlijk, promoveren eveneens. De volgende wedstrijden zijn tegen 3-Torens 2 en Fianchetto 3, sterke teams waar we eer aan kunnen behalen. Ik voorspel dat we nog twee wedstrijdpunten uit deze twee matches halen.

Ruud Kok wordt bedankt voor zijn wedstrijdleiderschap. Of het door hem kwam is niet te zeggen, maar er waren geen problemen. Tot slot was het prettig te zien dat Coen van Baren nog even kwam kijken en ons moreel ondersteunde. Het is geen gebrek aan betrokkenheid dat hem niet deed spelen.

Geen opmerkingen: