zaterdag 23 februari 2013

Verslag(je) van de opstanding van CE4


CE 4 heeft de laatste strohalm gegrepen , door Rokado overtuigend en volkomen verdiend te verslaan. Onze vrienden uit de Hoeksche Waard stonden bovenaan en kwamen dus vol goede moed naar Pendrecht. Gijsbert, onze eigen Ronald Koeman, teamleider en motivator had een week eerder al een remise uit het vuur gesleept tegen Rick Ensering. Onze opstelling was perfect en eindelijk eens loon naar werken.

Wat ik heb waargenomen:

Op bord 1 speelde Kees bijzonder goed tegen de sterke Frank Verkooyen (2152), waarbij hij Frank tot de rand van de afgrond bracht, zonder hem erover heen te duwen. In tijdnood in een onoverzichtelijke stelling ging het uiteindelijk mis voor Kees. Gevochten als een leeuw, dus proficiat.
Op bord 2 , Viktor tegen Sander Boogaard (2098) was ook een enerverend gevecht waarbij Viktor gedurende de partij 2 kwaliteiten offerde, waardoor een moeilijk te beoordelen dynamisch evenwicht ontstond met remise als prima resultaat.

Op bord 3 vocht en verdedigde Menno zich tegen Hans van der Linden (2061)ook als een leeuw en ging door zijn vlag in een totale remise stelling (K, P, pi tegen K,L,pi). Bijzonder zuur en jammer, wel goed gespeeld natuurlijk. Menno: we lijden met je mee.

Op bord 5 speelde ik tegen Marco van der Linden met de wind mee. Goede stelling en veel voorsprong in tijd. Een ondoordachte opmars van zijn g-pion koste Marco een kwaliteit en na dame ruil wist ik een gewonnen eindspel bereiken.

Op bord 6 won Carel strak en regelmatig van Leo Rietveld.

Op bord 7 Erik tegen Ben B. zag ik al snel een eindspel met alleen lichte stukken op het bord. In het verre eindspel, met wederzijdse tijdnood, sloeg Erik onverbiddelijk toe. Een goede prestatie tegen de altijd sterke en taaie Ben B.

Op bord 8 speelde Eduard tegen Peter Luijendijk ook een goede partij. Ongelijke lopers was voor Eduard geen beletsel om de partij met vast hand en overtuigend te winnen. Ook proficiat.

Deze terechte opleving moeten we doorzetten in onze laatste ronde woensdag 20 maart tegen SO Rotterdam. We hebben het niet in eigen hand maar we zijn nog niet gedegradeerd en met een goede overwinning kunnen we ons nog handhaven in de promotieklasse.

Ab Kamman

Lees ook het verslag van Rokado met meer foto's.
En Rokado plaatste ook wat partijfragmenten verzameld door Hans van Calmthout.

6 opmerkingen:

Gerrit Boer zei

Een mooi verslag van een mooie overwinning. Wie dit resultaat vooraf had voorspeld, was voor gek verklaard. Nu al vast succes gewenst in de laatste wedstrijd tegen SO Rotterdam.

JCA zei

Gerrit, de overwinning is door meerdere "gekken" voorspeld..., en wel door ervaren RSB-competitiespelers van het Derde, het Vijfde en het Vierde.

Mooi toch!?

Ton zei

Vanavond de laatste (minieme) kans voor CE 4 op lijfsbehoud, tegen SO Rotterdam 2. Komt allen naar de Oriƫnt om onze jongens te ondersteunen!

Anoniem zei

S6 en anders gewoon tot volgend jaar ,komt goed .

Clement

JCA zei

Ja Ton, dank voor de support. Zoals je hebt kunnen zien, we zijn na de minieme nederlaag gedegradeerd. Ook de scoutende ogen van de teamleider van ons Eerste, en de allesoverzienende blik van onze wedstrijdleider externe, hebeen ons niet voldoende kunnen helpen. Rotterdam praktisch veilig, Sliedrecht en De 3-Torens moeten er nog verder.
Nou ja, volgend jaar hebben we al weer zeker twee matchpunten in de tas. Elk nadeel heb ze voordeel.

JCA zei

Gerard kon bij deze wedstrijd geen wedstrijdleider zijn, maar toch was hij er om de wedstrijd tussen zijn twee clubs te volgen. Nou Gerard, wij als Zuiderlingen hebben het onderspit moeten delven:
Gijs 0
John1/2
Carel 1/2
Kees 0
Eduard 0
Marcel 1/2
Hans 1
Ab 1