zaterdag 10 maart 2012

CE2 pakt 2 matchpunten in Overschie

De 2 matchpunten zijn in de knip, een 4 punten-wedstrijd is gewonnen. Vooraf de spelers geattendeerd op het belang van de wedstrijd. Hoe de wedstrijd is verlopen, kunt u hieronder lezen.
In de laatste week voor de wedstrijd een kleine tegenvaller, Peter kon niet meedoen. Uit de hoge hoed werd Cees opgetrommeld. Geen wedstrijd voor CE1 voor hem, maar CE2. In de opstellling moest wel ff geschoven worden. John van 4 naar 3, Sascha van 8 naar 4 en Cees op 8. Cees was ook als eerste klaar aan bord 8 tegen W.D. Hajenius. Al zijn 2e!! zet was fout. Het was uiteindelijk 1 groot gatenhuis in de stelling en als snel was het over en uit. Ik mocht hem slaan, maar volgende week moet aan de bak in de beker. Jaap zorgde voor het 1e positieve resultaat aan bord 2, al was Jaap zelf niet tevreden. Een remise tegen de sterke R.J. Fokking is niet slecht, al had er meer in gezeten. Een dubbeltoren eindspel met pionnen blijft altijd lastig. Dan Kresna aan bord 6 tegen Maurits de Jong. Veel tijd moest Kresna gebruiken om het snoepen van de pion op het beruchte veld b2 uit te rekenen. De dame bleef een hele tijd rond b2/a3 hangen, maar Kresna speelde subliem de partij uit. Een verdiende overwinning.
Daarna was de teamleider himself Sascha die aan bord 4 voor de volgende score zorgde tegen Cor Feelders. Langzaam maar zeker kwam Sascha gedurende de partij beter uit de opening en nam het initiatief in het middenspel. Een remiseaanbod van de tegenstander werd in overweging genomen, maar gezien de standen aan de overige borden werd het afgeslagen. Het initiatief werd verder uitgebuit en het eindspel werd rustig en kalm (met gierende tijdnood) uitgespeeld. De eerste overwinning dit seizoen. 2,5-1,5 tussenstand met minimaal 4-4 in het vooruitzicht. Na de 1e tijdscontrole was het Ton die een mooie overwinning kon bijschrijven. In een dame+gelijke loper eindspel had Ton het initiatief en snoepte een aantal pionnen mee. Met het pionnenoverwicht wist Ton wel raad, al moest hij eerst de druk van A.J. Segers van de onderste rij zien te keren. Dat lukt dus. Daarna kon Jesus aan bord 5 tegen Ronald Ruijtenberg de remise maken/claimen. Ook hier een dubbeltoren+pionnen eindspel. Jesus liet ongeveer een half uur (kan ook iets langer zijn) zijn klok lopen om te kijken of Ton nou echt ging winnen. Al had er waarschijnlijk meer ingezeten, maar in het kader van het teambelang (Het halve matchpunt was binnen) werd de remise gemaakt.
Nog bezig waren John en Mathieu. John aan bord 3 was niet helemaal lekker, maar goed genoeg om te spelen. Helaas was tegenstander Erik Brandenburg wel in vorm. John had wat frommelkansjes, kreeg die ook. John moest veel tijd investeren, maar helaas heb je maar 3 eigen uren voor de hele partij. En als die bijna op zijn, wordt het lastig als de tegenstander nog ruim een uur heeft. 0 punten voor John. Mathieu aan bord 1 tegen Henk Ochtman wist inmiddels wat hij moest doen. Minimaal remise spelen. Mathieu kwam goed uit de opening en wist een pionnetje te veroveren in het middenspel. Toen blooperde Mathieu zijn voordeel weg, kwam een kwaliteit achter, wel met sterk loperpaar voor Mathieu. De kwaliteit werd teruggegeven, en met een pion achter wist Mathieu de remise te behouden.
Hulde voor het teamresultaat, en hulde aan de support van Angelique (en later Marjolein en Andre) Osinga en Peter Kemner die na zijn werkshift ons kwam bijstaan.

Sascha (TL CE II)

2 opmerkingen:

Ton zei

CE 2 & 3 staan beiden op de 5e plaats met 7 matchpunten en 27.5 bordpunten en met een bijna identieke gemiddelde rating...

Ton zei

Op http://ochtmanh.home.xs4all.nl/sgo/nieuws/2011/Overschie1_Charlois2.pdf staat het verslag van Overschie. RSB-bekerteam: GROTE KLASSE!! Succes in de finale!