maandag 19 maart 2012

Bekerteam in de finale!!

Afgelopen vrijdag konden we eindelijk weer eens een feestje vieren op de club! Tegen de verwachting in zijn we doorgedrongen tot de finale van de RSB beker door in een zinderende clash Messemaker te verslaan. Erg leuk was dat de andere halve finale tegelijkertijd werd gespeeld en ook nog het zevende team waardoor het echt een topavond was: volle bak! In de finale mogen we het opnemen tegen Erasmus, dat na verlenging Rokado wist te verslaan, toch ook wel een verrassing!

Dan de wedstrijd zelf. Op voorhand waren we de underdog, maar niet kansloos. De wedstrijd verliep uitermate voorspoedig: rond 21:30 had iedereen een prettige stelling en ook behoorlijk tijdsvoordeel. Op bord 1 speelde ik met zwart tegen Eduard van Dijk. Vrij snel offerde Eduard een pion, maar speelde vervolgens niet goed verder. Meestal ruil je na een offer geen stukken af, maar dat had Eduard wel moeten doen. Toen hij dat niet deed stond zwart gewoon een gezonde pion voor. Niet veel later blunderde Eduard een kwaliteit weg. De partij duurde nog wel even, maar het was al heel lang helemaal uit voor wit: een soepele overwinning. Op bord 2 leek het bij Cees van Oosterom net zo soepel te gaan. Cees speelt niet alleen goed tegen Rokado, ze hoeven zelfs alleen maar in de buurt te zijn. Cees kwam met zeer groot voordeel uit de opening tegen de toch niet misselijke Jan Cheung. Cees wikkelde af naar een gewonnen toreneindspel met 2 pionnen meer. Ik dacht dat hij het makkelijker kon uitmaken, maar Cees koos een andere weg. Nog altijd goed, ware het niet dat hij op gruwelijke wijze zijn toren wegblunderde. Zo maakte Cees de wedstrijd onbedoeld spannend. Op bord 4 speelde Erik een hele nette partij tegen Arjan Hennink. Erik had continu een klein plusje, en in tijdnood van zijn tegenstander voerde hij de druk steeds verder op en trok hij het punt heel netjes naar zich toe. Een grote opsteker voor het team en voor Erik! Ten slotte Ab Kamman op bord 3. Ook Ab speelde prima, maar ook Ab had een behoorlijk sterke tegenstander in de vorm van Remco Hylkema. Remco wist in een gecompliceerde stelling en in tijdnood het punt te scoren, Ab kon de druk en dreigingen uiteindelijk niet langer weerstaan. Snelschaken dus, altijd leuk zo laat op de avond! En zowaar werd er exact hetzelfde gescoord: winst voor Erik en mij, verlies voor Ab en Cees. Loten dus! Daar hadden we dit seizoen goede ervaringen mee. En ook nu was het lot ons gunstig: Charlois Europoort door naar de finale!

Zit het met de teams vaak tegen, in het bekertoernooi gaat het lekker. Nu de finale nog tegen Erasmus. Wie heeft er nog een paar GM's op de plank liggen?

Gijsbert

Bekijk foto's van de halve finales van Marcel Dirks.
Lees ook het verslag van Messemaker(met partij-fragmenten)

3 opmerkingen:

Peter dJ zei

Op de website http://www.messemaker-1847.nl/ staat het verslag (met partij-fragmenten) van de halve finale CE-Messemaker

Anoniem zei

Vierde team WINT van shah Mata 3-5!!!

Peter dJ zei

Mooi zo !! En nu proberen SO Rotterdam-3 kloppen en dan heeft CE-4 al 5 matchpunten: da's tenminste te verteren ;-)