zaterdag 10 maart 2012

Groep 3

Zo, Groep 3 is nu echt in een spannende slotfase terecht gekomen. Immers, Jan Hendrik Leopold en Marco van der Heijden hebben geen fout gemaakt. Nou ja, geen..... Jan Hendrik stond wel een stuk tegen Martin in 't Hout achter, maar hij wist de partij toch naar zich toe te trekken. In een toreneindspel moest Marjolein Osinga de sterkere in Marco erkennen.

Het gaat heel erg spannen om promotieplekken. Zelfs de 1e plaats is nog niet "natuurlijk" voor Rinus van de Wetering. Marco is er nog.... Misschien zal Peter van Soest voor een sensatie zorgen door Rinus ook in de eindstand te passeren. Maar er zijn dan nog liefst 5 kanshebbers voor de 2e en 3e plaatsen: Jan Hendrik Leopold, Michiel Gerritse, Lennart Heijnen, Henk van der Velden en Marjolein Osinga. Ze hebben allemaal nog maar 2 of 3 partijen te spelen, behalve Marco (nog 6 partijen). Een foutje zal in dit slotfase al fataal zijn....

Zo te zien hebben Peter van Soest en Lennart Heijnen het zwaartse programma. Peter moet nog tegen Marco van der Heijden en Jan Hendrik Leopold spelen. Lennart zal zijn degens met Marco en Rinus van de Wetering moeten kruisen. Peter en Lennart zitten vast al in hun trainingskampen, samen met hun goed betaalde secondanten, Fritz (Fritz 13 bedoel ik, niet Dueller), schaakboeken en fitness toestellen.

Opvallend is dat de jeugd elkaars gezelschap koestert in de tussenstand. Janus de Vries, Kevin Nguyen, Thomas Grolleman en Zhi Yang Fan zitten bij elkaar en zitten voorlopig "los" van de hierbovengenoemde schakers: een 2e groep in Groep 3 als het ware. Van hen lijkt Kevin de beste papieren te hebben. Maar een aantal van hen moet nog tegen elkaar spelen.

Groetjes

Peter dJ

1 opmerking:

Sascha zei

Het toreneindspel tussen Marjolein en Marco was remise, maar beiden wisten het niet. Marjolein gaf op wegens "ondekbaar mat" maar vergat dat zij een dolle toren had. Een halve cadeau voor Marco dus