dinsdag 3 mei 2011

Tussenstand : Marco , Sophia en Julian staan eerste !

Nu de rookwolken een beetje zijn opgetrokken kan ik melden dat Sophia ,met zwart,de aanval van haar eeuwige rivale Diane Dalemans knap heeft afgeslagen en daarmee alleen aan kop gaat in meisjes B. Een prachtige uitgangspositie maar de weg naar de finish is nog lang.
Angelique heeft het zwaar, ze kwam nog niet verder dan 2 remises. De winst van 89 elopunten (Mei) moet toch een stimulans zijn ?!

Marco en Roger speelden aan het topbord bij de jongens B ,ze besloten elkaar geen pijn te doen en kwamen niet over de middellijn. Na 19 zetten werd de vrede getekend. Dat was koren op de molen van Julian ,die Nick Bijlsma 2190 ,met een leuke tactische partij verschalkte. Julian nu samen met Marco op kop , met Roger en Stefan Beukema er vlak achter. Goede zaken deed ook Jan v Overdam , die met 2 overwinningen nu weer aansluiting op de koppositie heeft. Morgen wordt het Julian - Marco en Roger - Beukema.

Maurice en Nancy hebben het in jongens en meisjes A niet gemakkkelijk. Maurice moest al 3x de bal uit het net vissen , Nancy 2x.
Mijn advies , denk aan Popeye en trek een blik spinazie open !

In de C groep verloor en won Robin en blijft daarmee in het peleton maar hij loert op een demarrage. Olivia speelt bij meisjes C een heel degelijk toernooi , met 3 remises en een winstpartij.

Na 4 ronden staat het zo :

Marco, Sophia, Julian.....3,5
Roger...........................3
Jan, Robin, Olivia .........2,5
Nancy .........................1,5
Angelique, Maurice......... 1

Het bulletin van de 3e ronde staat hier

HvC

1 opmerking:

Een Stomme Ha zei

Op de website van de KNSB:

Sophia Thoma lijkt tijdens het NK Jeugd in Haarlem af te stevenen op de titel bij de B-Meisjes. Zelf won de Rotterdamse van Frederieke Klopstra terwijl haar belangrijkste concurrente, Diana Dalemans niet verder kwam dan remise. Thoma, die de top van het klassement al gehad heeft, staat met 4,5 uit 5 een punt voor op Dalemans en Frédérique Lacourt.

Ondertussen heeft Sophia al weer gewonnen! (=live te volgen via de site van de KNSB), en zijn haar concurrenten in een onderling duel elkaar aan het uitputten.

Maak ze gek!!!