zondag 15 mei 2011

Team twee sluit in stijl af

Het lijkt er op dat alleen als de spelers van het tweede nog om iets kunnen spelen het beste in hen naar boven komt. Tegen Messemaker 2 moest ten minste 4-4 worden gespeeld om een eventuele degradatie te kunnen ontlopen. Het werd uiteindelijk 1-7! Een uitslag waar weinig op af viel te dingen. Cor opende de score nadat hij eerst zich uit verloren stelling had terug gevochten, (het enige bord waar we waarschijnlijk in gevaar zijn geweest). Daarna mocht ik het punt bijschrijven, in tijdnood kon mijn tegenstander niet meer het juiste plan vinden en verloor een stuk. Daarna volgende al snel Lennard en Jaap, partijen waar ik weinig van mee heb gekregen, omdat ik in de lounge mijn partij aan het analyseren was. Vier tegen nul dus en dit was het sein voor de Messemaker man aan bord 2 om maar remise aan te bieden!?!? Iets wat Jan Lagrain graag in ontvangst nam en zo de team winst veilig stelde. Marc Trimp berustte daarna ook in remise na een erg goede stelling uit handen te hebben gegeven.

De score werd nog opgekrikt met een typische wildwest partij van Maurice die vanuit een najdorf grof inhakte op de witte koningsstelling met mat als gevolg En tenslotte Gijsbert die een venijnige counter kon plaatsten met fatale afloop voor de witte monarch.

Langs deze weg wil ik alle team spelers en de grote hoeveel invallers bedanken die bereid waren al dan niet op het laatste moment bij te springen.

Komend seizoen in ieder geval weer drie teams in de KNSB en misschien met een tweede dat wel om een kampioenschap mee kan spelen.

Lendert (TL CE2)

2 opmerkingen:

Sascha zei

Volgend jaar minder spannend maken als het gaat om lijfsbehoud hoor Lendert :)

Arjan zei

Ja, tegen het eerste van Messemaker zal het toch iets moeilijker gaan hoor :P