zaterdag 7 mei 2011

CE zeer sterk op NK jeugd

Eerder deze week heeft u al in een bericht van Hans van Calmthout kunnen lezen dat het NK jeugd momenteel bezig is. Vlak voor het eind gaan Roger, Marco en Julian uitmaken wie zich Nederlands kampioen in de B-categorie mag noemen. Gedrieën zijn ze uitermate sterk bezig, maar voor Roger geldt dit nog wel het meest; hij staat een half punt voor. Jan stond in de subtop, maar is na een nederlaag tegen Stefan Beukema iets teruggezakt.

In de A-groep heeft Maurice het moeilijk. Heden redde hij zich het gezicht door te winnen; hopelijk zet dit herstel zich voort in de laatste ronde. Bovenaan staat verassend Milan Mostertman: verassend, want hij is een groot talent, maar nog jong en de concurrentie is groot, samen met topfavoriet en titelverdediger Lars Ootes en de zich sterk ontwikkelende Hugo ten Hertog, de B-kampioen van vorig jaar.

Bij de meisjes B staat Sophia prachtig bovenaan met een half punt voorsprong op concurrent Diana Dalemans; samen staan ze een hele sloot voor op de rest en tevoren waren beiden favoriet; Diana heeft zelfs nog een iets hogere rating dan Sophia. Sophia zal dit niet meer uit handen geven, al moet ze nog wel tegen Angelique, die inmiddels een behoorlijke reputatie heeft opgebouwd als reuzendoder.

In de c-groep staat Stijn Gieben bovenaan; hij hield onlangs nog knap Arjen Kouwenhoven op remise in een partij die gespeeld werd in de derde klasse KNSB. Hij houdt o.a. Lars Vereggen nog achter zich, die met een rating van 2038 inmiddels o.a. ook ondergetekende voorbij is (hoewel: als ik zo blijf zakken, gaan iedereen mij automatisch voorbij, dus wat zegt het eingenlijk?) en tot de grote talenten van dit land gerekend mag worden (bijna net zo groot als Roger, Julian, Marco en Jan jr....). In deze groep staat Robin, misschien een beetje teleurstellend, in de middenmoot, maar als ik mij niet vergis, mag hij nog één of enkele jaren in deze groep meespelen en hij staat op de ranglijst netjes naast talenten als Robby Kevleishvili en Koos Roeleveld (beiden ook nog erg jong voor de c-categorie).

De eerlijkste strijd tenslotte vindt plaats in de meisjes A-groep, want dit is een halve competitie. Nancy Kirana presteert met 3,5 uit 8 volgens verwachting; zij versloeg o.a. topfavoriet Lisa Hortensius (2100+). Morgen moet zij tegen het opzienbarende talent Anna Maria Kazarian, die als laatste nog aan de groep werd toegevoegd en, hoewel met afstand de jongste, na 8 ronden gedeeld tweede staat.

CE-jeugd: we genieten van jullie! Succes morgen!!

Geen opmerkingen: