zondag 15 mei 2011

CE3 zorgt voor extra promotieplek RSB

Al heel het seizoen lang nog niet met het vaste 3e team kunnen spelen en ook deze wedstrijd was dat niet het geval door verschillende omstandigheden. Gelukkig kan CE buigen op een groot ledenaantal en zo is het geval dat Menno Brandenburg en Angelique Osinga als speler nummer 20 en 21 toetraden tot het wahalla, de KNSB competitie. Aangevuld met Ben Boog, Hans Uitenbroek, Arjen Kouwenhoven, Kresna Soerjadi, Sascha Ottenhof en vaste invalller Filip Borst wordt gespeeld tegen Leiderdorp 1. Aangezien het een gezamenlijke ronde betrof, werd niet in Leiderdorp gespeeld, maar bij HTV.
Hoe het verliep, kunt u hieronder lezen.

Aan bord 1 speelde Ben Boog. Dit seizoen is niet het seizoen voor Ben, in de externe nog geen wedstrijd gewonnen, laat staan remise en ook in de interne komen de punten vrij moeizaam tot stand. In deze wedstrijd kwam Ben een pionnetje voor, die helaas teruggegeven moest worden. In het toreneindspel werd het uiteindelijk remise.
Filip nam plaats aan bord 2. De tegenstander kende zeer waarschijnlijk de theorie van deze opening, want na zo'n 15 zetten pas 2 minuten nagedacht. Klein minpuntje is wel dat hij al een zet deed, voordat hij de zet van Filip noteerde en ook niet de klok even stilzette toen Filip iets te drinken ging halen. Filip speelde het spel iets minder nauwkeurig, waardoor de tegenstander een paar pionnen kon snoepen. Het eindspel was uiteindelijk gewonnen voor de Leiderdorper.
Sascha moest tegen het geheime wapen van Leiderdorp, de joker werd ingezet. Net zo'n truc als KC, de nummer 50-60 van de wereld? Neen, iemand van 1379. Na 26 zetten was het over en sluiten voor die arme man. Had Leiderdorp echt geen andere invaller kunnen regelen? Gezien de gemiddelde leeftijd van Leiderdorp een chauffeur (en vader bord 6 speler).
Met zwart aan bord 4 speelde Hans, de favoriete kleur.. O nee, dat was wit! Gedurende de partij bouwde Hans een goede stelling op. De eindstelling is er 1 om in te lijsten, mooi gespeeld.
Arjen op 5 speelde een mooie partij. Het paardoffer op g7 was niet helemaal correct, een mat in 4 zag hij over het hoofd. Gelukkig speelde de tegenstander niet de beste zet, waardoor hij 1 zet later kon opgeven.
Kresna aan 6 mocht zijn theoretische kennis over het eindspel op gaan rakelen, hoe moet ik ook alweer een eindspel winnen met paard+loper+koning tegen koning gaan winnen?? Door de koning naar de juiste hoek te leiden. gedwee liet de tegenstander zich matzetten door Kresna. Ook Sophia heeft eens zo'm zeldzaam eindspel op het bord gehad meen ik mij te herinneren.
Menno als invaller aan bord 7. Dan zit daar de sterkste tegenstander van Leiderdorp. Al vond ikzelf het spel niet echt sterk van hem. In een paarden+pionneneindspel liet Menno zich echter verschalken, door het paard eenzaam aan de rand te laten en in zetdwang te komen. Hij zag de bui al hangen en gaf sportief op.
Dan bord 8. Aan dat bord een heuse kampioene. Bij de tegenstander: Willemijn de Voogt, meisjeskampioene in categorie C. Wij hebben Angelique, nummer 10 in de B-categorie daar tegenover gezet. Onthoudt die beide namen, over een paar jaar zat dat vaste krachten in de KNSB (indien Leiderdorp terugkeert in de KNSB, anders van harte welkom bij CE). Angelique speelde een goede wedstrijd, hield haar hoofd koel in een pionneneindspel met lopers van gelijke kleur en haalde een keurige remise binnen (al dacht ik eerst dat Willemijn nog een truc had, maar dat was nietzo).
In totaliteit dus 5 bordpunten en 2 matchpunten. Naast dit feit, ook als gedeeld 4e geëindigd (5e plek obv bordpunten) en niet geheel onbelangrijk: Een extra promotieplek voor de RSB verdiend voor seizoen 2011/2012. Gezien de 3 degradanten naar de RSB, wordt het dringen voor die felbegeerde extra plek.
De wedstrijd werd in stijl afgesloten bij de Gouden Wok, waar ook Lendert, John L. en de ouders van Angelique bij aanschoven. Merci voor de mooie dag!
Met vriendelijke groet,
Sascha Ottenhof (TL CE3)

3 opmerkingen:

JCA zei

Mooie competitie bij het Tweede en het Derde:
à la de eredivisie de koplopers die in een onderling duel over het kampioenschap beslissen. Een half bordpunt en één overwinning hebben het verschil gemaakt. Voorschoten dat precies verliest met de cijfers die mogen en Philidor Leiden in last, maar tenauwernood de kopposite behouden. Dat moet echt superspannend geweest zijn!

Anoniem zei

26 zetten is anders nog best veel tegen een 1300-tegenstander;-)

Sascha zei

Het was zeker superspannend tot de laatste ronde JCA, benieuwd wat er volgend jaar gaat komen.
Hopelijk doet anoniem dan ook mee zonder een schuilnaam