zondag 15 mei 2011

Robin Lecomte blijft overeind in het 1e

Het 1e had gister weinig moeite met het vlaggenschip van Messemaker 1847.
Met een 6 - 2 overwinning keerde we gister naar huis.
Dat was het moment voor Messemaker om duimen te draaien aangezien er in onze poule 3 teams met 4 matchpunten waren die om de degradatie vochten. Messemaker had wel een bordpunt meer dan Oegstgeest die op de 2de degradatie plek stond, maar wat is een bordpunt.
Helemaal niets zoals later bleek! Alle 3 de teams verloren, maar Oegstgeest haalde het bordpunt in! Gelijke stand met Messemaker dus! Wat nu, onderling resultaat!
Ook gelijk, wat een thriller. Dan gaat het erom net als in de bekercompetitie wat het laatste bord doet. En bord 6 was het 1e bord waar werd gewonnen. Helaas voor Messemaker viel hier het doek want Messemaker had hier gewonnen.Hadden ze aan de hogere borden gewonnen dan hadden ze erin gebleven.
Dan de wedstrijd:
Roger speelde tegen Arjan die tot dan een goed seizoen voor de k.n.s.b. draaide.
Roger heeft natuurlijk een uitstekend seizoen en ook nu won hij behoorlijk soepel, een klein trucje leverde pion winst op en met Rogers techniek de partij! 7 uit 9 en topscore! niet slecht.
Aan bord 2 Onze Belgische kampioen had het zwaar te voortduren tegen het talent van Messemaker Peter Ypma.
Mher had veel tijd nodig om de verwikkeling die Peter voorschotelde op juiste waarde te schatten. Het koste zoveel tijd dat hij voor de laatste 23 zetten maar 3 minuten had. In een chaotische stelling met koningen in het centrum wist Mher het hoofd koel te houden en de partij toch naar zich toetrekken.Of het allemaal correct was?
Aan bord 3 Michel tegen Erich Karstan. Sinds Elise komt kijken vreet Michel zijn tegenstanders helemaal met huid en haar op. Zo ook Erich die een passieve Caro-Kann snel bergafwaarts zag gaan hij probeerde toch wat tegenspel te creeren, helaas had Michel het net iets verder gezien zodat na 29 zetten de stukken weer in het doosje gingen. Ook Michel 7 - 9 dit seizoen.
Bord 4 Julian tegen Ben van Geffen, Julian had met zwart al snel een prettig plusje.
Op een gegeven moment kon Julian voor een toreneindspel kiezen met een pion meer, maar hij schatte de remise kans hoog in en koos voor een eindspel met meerdere stukken. Waarschijnlijk had zijn tegenstander met goed spel de remisemarge kunnen behouden, maar zover ik kon zien werden de problemen te groot na een te actieve opstelling van Ben. ook hier dus het volle punt.
Op 5. Marco die tegen Ed Roering echt goed wegkwam met remise. Ed kon een pion winnen, maar dacht dat hij passieve stukken zou overhouden en met oog zijn tijd besloot tot remise.
Jan aan 6 tegen Reint van der Knijff. Een partij die volgens mij vrij gelijk opging en weinig vuurwerk bood. Remise dus.
Het debuut van Robin tegen Eduart van Dijk. Robin won een kwaliteit maar moet ergens iets over het hoofd hebben gezien of de complicatie die daarop volgde zorgde ervoor dat Robin zijn kwaliteit moest teruggeven. Hierna ontstond een paard eindspel dat misschien bij goed spel verloren was voor Robin. Dit eindspel werd door Robin bekwaam tot remise gevoerd! Uitstekend debuut, smaakt misschien naar meer Robin?
Dan op 8 Valery dacht tegen Bernhard van der Knijff wit te hebben! weg voorbereiding wat hij had zwart! Toch kreeg onze alte meister weer een voordeel, maar ergens verzande dit voordeel en beruste Valer erin dat hij ook met deze remise weer een puik seizoen heeft gedraaid en bewezen heeft dat hij een vaste waarde is voor dit team!

10 opmerkingen:

JCA zei

Wie heeft eigenlijk de bondsbeker gewonnen?

Anoniem zei

Michel scoort in ieder geval 7 uit 9 net als Roger Meng en Michel won voor de beker = 8 uit 10.
Of tellen wedstrijden voor jeugdteams ook mee? Dan wordt het een ander verhaal. Herman heeft het waarschijnlijk allemaal op een rijtje.

Cor

Adri zei

Een Bondsbeker voor KNSB en RSB tesamen is niet logisch, als het
gaat om de meeste ptn. Voor volgend seizoen lijkt twee
bondsbekers meer op z'n plaats.
Er zijn toch ook gewoon twee bekertoernooien.

Gerrit Boer zei

Ik denk dat de bekerwedstrijden er niet bijhoren. En dat zeg ik niet zonder reden: met 7 uit 8 ben ik relatief beter dan de spelers met 7 uit 9. Desalniettemin leg ik me neer bij de beslissingen van de mensen die er verstand van hebben.

Carel zei

Voor de bondsbeker tellen alleen de partijen mee die zijn gespeeld voor de reguliere RSB of KNSB competitie inclusief eventuele invalbeurten, en niet de partijen gespeeld voor de RSB of KNSB beker noch partijen gespeeld in jeugdcompetities.

JCA zei

Het is zoals Carel zegt. Alle andere kronkels zijn voor een volgende keer.
Ik ken de scores niet (taak van Herman), maar het gaat hierbij om de absolute score. In dit geval is 7,5 uit 11 beter dan 7 uit 7.
Wil je desondanks toch perse wat winnen, dan koop je toch een kraslot, of ga je naar de kermis.
Hoe zat dat vorig jaar trouwens met de bondsbeker?

JCA zei

Mijn berekeningen geven aan dat Ben Boog hem dit jaar niet gewonnen heeft.

JCA zei

Met het tegenwoordige doorklikken op de knsb-website, kan je mooi alle scores van alle spelers op individuele basis bekijken. Opmerkelijk, dat in een goed jaar voor CE, er toch een aantal spelers is dat niet heeft kunnen winnen!

JCA zei

Heel legitiem dat de beker niet meetelt. Beker is voor een select gezelschap. De andere competities staan open voor iedereen. Knsb speelt meer ronden, maar die spelers kunnen niet, of minder invallen. Als sterke Rsb'er net onder de Knsb-teams ben je dus iets in het voordeel. Daarentegen moet je dan ook je partijen weer op een hoger niveau winnen.
Ontegenzeggelijk hebben mensen als Michel, Roger, Julian, Gijsbert, Maurice en alle anderen die ik nu even niet genoemd heb, een prachtige prestatie geleverd. Getuige hun prachtige TPR! Volgend jaar ook een beker voor de beste TPR over bijvoorbeeld minstens vijf partijen?
Nu ik even snel de scores heb bekeken, en met de kennis uit het hierbovenstaande, lijkt Gerrit de winnaar van de bondsbeker?
Herman, heb je alles al opgeteld?

lennard zei

wie is toch die spammer met de afkorting JCA?