zondag 10 januari 2010

Ingesneeuwde teamleider beleeft Leer moment


De wedstrijd tegen Rijswijk kon ondanks de weerswaarschuwingen gewoon om 1 uur van start gaan. Echter ondergetekende had dan weliswaar geen last van een sneeuwstorm op de weg, achter het bord was het zicht behoorlijk belemmerd wat resulteerde in een zeer snelle nederlaag.

Gelukkig hadden de andere teamleden van het tweede wel de ijzers ondergebonden, een solide remise van Matthieu gevolgd door een winst van Ben. Helaas slipte Cor daarna wel weg, met zwart had hij 2 pionnen geofferd en zowaar wat compensatie gekregen. In tijdnood ging het dan alsnog mis een venijnige counter koste hem een stuk.

Kresna met zwart speelde een scherpe partij tegen een agressief opererende speler die een 4 pionnen aanval op het bord had gebracht. Een ingewikkelde partij die beide spelers veel tijd had gekost, besloten ze vlak voor de onherroepelijke blunderfase (nog 20 zetten in 5 min te doen) tot remise.

Tussenstand 1,5-2,5

Toen waren er nog 3 borden bezig, Jaap was in een ongelijk lopereindspel beland waar het onmogelijk was om te winnen. 2-3

Filip had het advies van zijn teamgenoten ter harte genomen om zijn partij wat gecontroleerder te spelen een klein plusje hield hij gedurende de hele middag vast, helaas maakte zijn tegenstander geen fout en dus daar ook een remise.

De druk lag nu bij John die als hij zou winnen een matchpunt kon veilig stellen.

Langzaam aan voerde John de druk op, zijn tegenstander gaf geen krimp, maar na 5,5 uur spelen knakte zijn tegenstander dan toch! Een fraaie tactiek (je moet nog maar even de fitheid hebben om het te zien) leverde John uiteindelijk een cruciale pion op. De partij en een matchpunt.

Nog niets is beslist in deze poule en de volgende wedstrijd tegen het sterke Dordrecht zal er weer één worden waar elk bordpunt van belang zal zijn.

Lendert

Meer foto’s van Marcel Dirks van deze wedstrijd zijn HIER te bekijken.

1 opmerking:

Sascha zei

Het is echt wel spannend in jullie groep. Ook maken jullie nog steeds kans om bij de beste 3 promovendi te eindigen. Meppel zal wel eerste blijven met Yge Visser in de gelederen, 2e staat Moerkapelle (ook RSB), 3e staat CE2.

In het meest gunstige geval degradeert geen enkele RSB-club (Ivoren Toren 2 heeft een belangrijke overwinning behaalt) en komen er 2 extra promotieplekken voor de RSB.

Indien er geen RSB-club uit de KNSB degradeert, zal er extra promotie plaatsvinden uit de onderste klassen. Dus CE4 strijdt zeker nog ergens om naast lijfsbehoud.. de 2e plek!!

Maar eerst hulde aan CE2 voor de positie die ze nu bekleden!