zaterdag 9 januari 2010

Interne uitslagen van vrijdag.

Drukte in de zaal, vooral veroorzaakt door 3 bondswedstrijden. Tussen deze bedrijvigheid door werd intern ook nog wat strijd geleverd:

Groep 2:
De Herbstmeister moest genoegen nemen met een halfje tegen Corusganger Van Malde.
Robin Lecomte en Piet Verheij wikkelden af naar een toreneindspel. Het leek vrij elementair gewonnen voor Piet, maar binnen 7 minuten was alles omgedraaid en had Robin het volle punt binnen.
Herman van Malde - Marcel den Bleker 1/2- 1/2
Robin Lecomte - Piet Verheij 1-0

De passagecup, de kortste weg naar "Europees voetbal" had twee partijen op de rol staan.
Lennard den Boer speelde Adri Jumelet in het middenspel vakkundig naar de afgrond.
Ben Boog wilde zich tegen John van de Laar opwarmen voor de KNSB-wedstrijd. Het werd een lange avond. In het middenspel moest Ben zich zorgvuldig verdedigen tegen wat venijnige zetjes op de damevleugel. Ben hield het niet droog en moest met twee pionnen achterstand het toreneindspel in. Het leek eenvoudig gewonnen voor zwart, maar met een h- en een f-pion werd het laat op de avond geen winst. John probeerde het nog met zijn randpion, maar Ben hield het een voudig remise.
Lennard den Boer - Adri Jumelet 1-0
Ben Boog - John van de Laar 1/2-1/2

Groep 3 wordt er door alle geschrijf niet minder spannend op; De spelers proberen eventjes te laten zien wie hier de baas is. Nu we in het nieuwe jaar zijn, lijkt er weinig twijfel te bestaan wie gaan uitmaken wie zich kampioen mag gaan noemen. Wie houdt hen tegen? Alleen Gerrit Boer lijkt nog in de buurt te kunnen komen; hij is iets gezakt doordat hij wat minder partijen heeft gespeeld. Eduard Smits streefde hem voorbij en toont hiermee aan hoe enorm spannend het in de groep blijft. Men blijft heel dicht op elkaar en dankzij een mooi reeksje gaat Eduard weer van de min naar de plus. De andere stijger Rinus vd Wetering is terug in de middenmoot, maar deze hele moot moet beducht blijven voor de iets teruggezakte achterblijvers. De indeling van deze week klopte natuurlijk voor geen hout, maar zo blijft het wel spannend.
Gerrit Boer - Eduard Smits 0-1

Groep 4 speelde in de zijzaal:
Zhi Yang won na een rommelige opening vrij eenvoudig van Martin in 't Hout.
Zhi Yang - Martin in 't Hout 1-0

Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in de tombola die groepsindeling heet.

Geen opmerkingen: