zondag 29 maart 2009

Vlaggenschip nog steeds op koers!

Het 1e heeft in Terneuzen laten zien dat ze rijp is voor de 2de klasse!
Gedegen werd het ongelooflijk slecht geplaatste sterke Terneuzen uit de wedstrijd gespeeld! Een sterk team dat slecht draait, alleen hun 1e en 2e bord draaien zeer goed, met respectievelijk 5.5 en 6 uit 6. De missie was duidelijk voor ons team,
het neutraliseren van bord 1 en 2, en wie kan je daar dan het best tegen zetten?
Ik dacht Andy Ooms op 1 met wit, maar na afzegging van Andy wilde ik de boel zelf gaan opknappen! Gelukkig heb ik veel oudere en wijzere broers waar ik terecht kan voor wijze raad! Dus topscorer van het 2e John Leer werd in stelling gebracht!
Het volgende probleem: Bord 2 speelt normaal Jan Breukelman elo 2181 en 6 uit 6!
Voor mij was dit gelijk gesneden koek voor alweer iemand uit het 2e, namelijk good old Valere Maes! Speelt gedegen kan zich in een stelling vastbijten en als een jonge hond dan te veel wil, dan slaat hij toe! Ideaal dus.Het middenrif bestaat uit Dick de Wit, Michel de Wit, Ben Boog! Deze jongens moeten voor 2 uit 3 gaan. Zeker omdat ik net als vorig jaar topscorer wil worden van deze klasse! En het staartstuk bestaat uit Eddy van Beers en Cor de Wit en Kresna Soerjadi en ook hier verwachtte ik 2 uit 3. Dat betekent dus dat John en Valery maar een 0.5 hoefden te score voor de winst!

Dan de wedstrijd:
Een snelle opsteker voor mij en het team, want na amper 2.5 uur spelen moet het jeugdtalent van Terneuzen Quinten Ducarmon het bijltje er bij neerleggen. Cor staat dan ook al in een zeer comfortabel toreneindspel met pluspion. En verder zijn er goede posities voor John, Ben, Eddie en Kresna. Dus een monsterscore zit er zeker in aangezien er ook niemand echt slecht staat.
Enige tijd later krijgt Ben remise aangeboden, na beraad wordt er doorgespeeld omdat het toreneindspel van Cor niet te winnen valt en behalve John (!) iedereen in tijdnood dreigt te geraken!!!!
Ook Dick krijgt remise aangeboden, alleen Dick heeft te weinig voordeel om het echt te proberen tegen deze gelijkwaardige speler, dus wordt hier tot remise besloten.
Niet veel later speelt Cor ook remise en hij baalt zichbaar!
Ondertussen blundert de tegenstander van Valere een pion en misschien de partij weg!
Ben krijgt weer remise aangeboden! Het verschil nu is dat alle borden goed staan.
Ben mag zelf beslissen en maakt remise. 1.5 - 2.5 voor ons met 4 goed staande partijen.
Ik wil 4 remises voorstellen zodat we de matchpunten binnen hebben.En ik net als John van de Laar de enige winstpartij ben!
John Leer zegt dat hij alleen maar winstplannen ziet en wil doorspelen!!!????
John's uitleg verder is "ik heb nog geen plusscore voor het 1e!"
Ik zeg tegen John is goed, maar dan moet je wel winnen want ik zie iedereen in tijdnood komen en dan wordt het een loterij!
Bij 4 - 4 blijven we nog altijd een matchpunt voorstaan.
Inmiddels is onze vaste supporter Henk van der Velden gearriveerd samen met Ruud Kok.
Ook Frank Hendriksma heeft een omweg gemaakt om via Brielle naar Terneuzen en vervolgens weer naar Schiedam te rijden waar zijn thuisbasis is!

Het wordt dus nog even een lichte thriller!
Vooral bij John lopen de gemoederen flink op, de teamgenoten zien winst maar ook verlies!
Ondertussen heeft Kresna remise gemaakt en vertelt hij later dat hij ook in de analyse geen winst heeft kunnen vinden.
Bij Valery begint de vermoeidheid parten te spelen! Hij drukt zijn klok niet in en terwijl zijn tegenstander zit te denken doet Valery nog een zet!!!! Heel slim van Valery want hij had namelijk nog een tempo nodig voor de winst! Enige tijd later krijgt hij alnog de kans op volgens het regelement te winnen doordat zijn tegenstander wederom een fout maakt! Helaas maakt Valery het niet af en moet in remise berusten!(zie partij). 2.5 - 3.5
Nog 2 partijen te gaan:John weet zijn partij te winnen en wordt daarmee de matchwinnaar!
Eddie staat in een technisch remise toreneindspel van T+p tegen T! Zijn tegenstander speelt het dan toch nog op het laatst verkeerd waardoor Eddie de score nog fraaier maakt!

2.5 - 5.5
Ik hoop dat we het toreneindspel van John op nog op de website zullen zien!!!
Een goede maar enigszins geflatteerde overwinning en wederom een stap in de goede richting!

De uitslagen in onze poule deze ronde blijken zeer verrassend, zo verliest Bergen op Zoom van Erasmus (had nog 0 punten!) en speelt Sliedrecht 4-4 tegen Spijkenisse 2! En ook Landau (onze tegenstander in de laatste ronde) laat een matchpunt liggen. Onze achtervolgers, de nrs. 2 en 3 moeten nog tegen Bergen op Zoom. Al met al zeer goede vooruitzichten.

Speel de partij van Valery na!
Speel de partij van Michel na!

1 opmerking:

PeterK zei

Knap gedaan mannen! De nieuwe elo van superman John Leer wordt 2200+ dus hij kan gerust aan bord 1 blijven!