zaterdag 21 maart 2009

RSB Bekerteam naar de finale!

Het RSB Bekerteam speelde gisteren met een “b-selectie” tegen het altijd sterk bekerende Rokado. John Leer mag niet meer meedoen wegens definitieve uitleen aan het eerste team en Ben Boog was verhinderd en ook Valery Maes speelde niet. Alle kans voor Rokado om toe te slaan zou je zeggen, ze kwamen bovendien op volle oorlogssterkte opdraven. Maar het kan bij de hogere teams niet stuk dit seizoen lijkt het wel, waar de sterksten verhinderd zijn hebben we altijd nog behoorlijk sterke alternatieven. Deze keer mochten de schildknapen van het tweede het dus oplossen. Rokado kwam met een ludieke opstelling, met een bedoeling zo valt te lezen in hun verslag. Die opzet faalde. Weliswaar verloor Gijsbert (kansloos?) van Frank Verkooyen aan bord vier, maar Arjen maakte dat meteen goed door Hans van der Linden, de sterkste speler van Rokado, mooi te bedwingen aan bord drie. Daarna won Lendert ook vrij regelmatig naar mijn idee aan bord een van Marco van der Linden en bij de stand 2-1 voor ons moest Rick Ensering uiteraard forceren tegen ondergetekende. Het dubbel toreneindspel was op dat moment echter sowieso al moeilijk tot slecht voor hem en om dan nog te forceren, dat gaat fout. Ik had bovendien voortdurend iets meer tijd dan Rick. Uiteindelijk wist ik op het laatst het derde punt dan toch vrij eenvoudig binnen te slepen. De 3-1 winst brengt ons in de RSB Bekerfinale!! Dat wordt een match op neutraal terrein tegen hetzij Krimpen ad IJssel hetzij Shah Mata. In de finale komen we natuurlijk wel met onze a-selectie…(zonder Gijsbert dus).

Peter Kemner

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Peter,
Dit keer maar weinig steken onder water richting Rokado van jouw kant. Mag gerust, we kunnen het hebben. Wellicht dat Gijsbert nog met iets uit de hoek komt. In elk geval valt op de overwinnig van CE - en ik zeg het uiterst ongaarne- niets af te dingen.
Marco

Anoniem zei

Als het bij ons een beetje meezit en bij Rokado een beetje tegen krijgen we volgend jaar C/E4 tegen Rokado! Oftewel: John vd Laar tegen Hans Van der Linden? Nu al een pikant duel!

Gijsbert

Carel zei

Wie zegt dat John volgend jaar in het vierde zit?
Volgens mij is er meer kans op een duel Kamerman - Van der Linden, nog afgezien van welke klasse dat duel zich dan gaat afspelen.

Anoniem zei

Op de site van Rokado heeft Rick een stukje geschreven over de mooie kleuren van ons clubgebouw. Hij heeft waarschijnlijk nog niet gezien waar de laatste ronde gespeeld wordt!