donderdag 19 maart 2009

Een heet avondje

Gisterenavond dacht het tweede team relaxed de competitie uit te kunnen spelen tegen middenmoter Rotterdam 3. Niet dus: Rotterdam 3 was behoorlijk nerveus geworden door de uitslagen eerder deze week. De stand in de promotieklasse is zo gecompliceerd dat een ronde voor tijd Rotterdam 3 zowel nog zou kunnen promoveren als degraderen. Een unieke situatie! Nu heeft het team al jarenlang weinig ambities om te promoveren, maar degradatie zou een regelrechte afgang zijn.

In de wandelgangen werd al hier-en-daar 4-4 gesuggereerd, maar dat zou natuurlijk ver beneden onze stand zijn. Zelfs toen het allerminst zeker was of we wel volledig zouden opkomen aangezien onze twee invallers Filip en Sascha te kampen hadden met autopech, was 4-4 geen serieuze optie voor ons. Je speelt natuurlijk wel tegen Rotterdam en daar komt altijd iets meer bij kijken dan een vriendschappelijk gelijkspelletje.

Gelukkig arriveerden Filip en Sascha op tijd, waardoor ook zij aan hun partijen konden beginnen. En dat ging wonderbaarlijk goed: Sascha bereikte comfortabel spel tegen Hoogesteger. De spanning liep hoog op toen Sascha in een remise-eindspel volgens Theo te lang doorspeelde. Een filmpje hiervan op youtube zou een regelrechte hit zijn geworden. Belangrijker is dat Sascha naar de bar liep toen Theo wat bekoeld was, de heren kwamen remise overeen en gingen gewoon analyseren en lachend uit elkaar. Kijk: zo hoort het! Op bord 1 was Filip als laatste klaar tegen John Schell. Filip leverde een knap staaltje verdedigingswerk en wist zich op fantastische wijze naar remise te wurmen. Filip en Sascha zijn klaar voor de promotieklasse, maar is de club er ook klaar voor, dat is de vraag op de komende ALV!

Op bord 2 had Valery vooruitgespeeld tegen Kool, een modelpartij die de heren zich nog lang zullen herinneren: remise. Verder bereikte Arjen Kouwenhoven op bord 3 tegen Vreugdenhil weinig, en remise was ook hier een feit. Ben Boog speelde tegen Martin Noordijk op bord 6 een snelle remise. Een verstandige keuze: Ben had een geisoleerde pion en Martin het loperpaar. En dan de volle punten: op bord 8 speelde ik zelf een gemakkelijk aanvalspartijtje tegen Markus met een punt als resultaat. Ook Ton Dulk won, op bord 7. Die partij had wat meer voeten in de aarde, plotseling was het blijkbaar gebeurd, Aad Zonne moet ergens geblunderd hebben? Ten slotte speelde Lendert op bord 5 tegen Kastelein. Een hele interessante partij. Lendert kreeg een zware aanval over zich heen en had op gegeven moment bijna al zijn stukken teruggetrokken naar de eerste rij. De beste kansen bleven voor Kastelein. Ook het eindspel zag er veelbelovend uit voor zwart. Lendert echter ging rennen met een vrijpion die zwart plotseling niet meer kon tegenhouden: winst voor Lendert!

2,5-5,5 voor het tweede dus, een prima uitslag en een waardige afsluiting van het seizoen. Op 64 partijen slechts 8 nederlagen is een hele mooie prestatie (ik heb een kwart voor mijn rekening genomen..). Ik kijk rijkhalzend uit hoe de heren van het derde het volgend jaar tegen dit team gaan doen. Moeten ze zich alleen nog wel even zien te handhaven tegen onze broeders uit Nieuw-Beijerland.

Morgen de volgende uitdaging: Rokado uit de beker knikkeren (voor wat hoort wat)!

Gijsbert

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Op tijd? In ieder geval voordat het hele uur om was. Een kleine 35 minuten later.. Het remise-eindspel heb ik afgelopen nacht nog even de revue laten passeren in mijn hoofd, je moet wat.. er toch moet wit uitkijken om niet tegen de lamp aan te komen. Bij een 3,5-3,5 stand zou ik wel doorspelen.

Volgend jaar, ben benieuwd of ik niet naar team 4 gaat. Dan wordt het jaar erop met team 4 tegen rotterdam 3 :)

mvg,

Sascha

Anoniem zei

CE bekert verder
CE (B-team)- Rokado 3-1

Anoniem zei

Die damhuis moet toch compleet gek worden van C/E als C/E ook nog eens de beker pakt (wat natuurlijk ook gaat gebeuren). Krijgen we daar ook nog een fles voor ?

Observer