zaterdag 27 september 2008

Tweede team goed uit de startblokken


Op de afgelopen ledenvergadering was de toenmalige voorzitter duidelijk in zijn kritiek: Het tweede team heeft een teleurstellend seizoen gedraaid. Ik voelde de camera's op mij gericht, maar probeerde uiteraard een zelfverzekerde houding uit te stralen. Een teamleider die in het openbaar twijfelt, legt zijn eigen hoofd op het hakblok. Tja, de ambities van de club gaan heel ver, en welke onverlaat het durft te stellen dat handhaving in de promotieklasse na promotie uit de eerste klasse op zich best een aardig resultaat is, kan beter zijn toevlucht zoeken tot randverenigingen in de buurt waar schaken alleen maar als gezellige bezigheid wordt gezien, of waar sportiviteit zich alleen maar uit in snelle remises en een biertje drinken met de tegenstander. En vooral niet doorspelen als je tegenstander remise aanbiedt en je een gezonde pluspion hebt.

Gelukkig sprak de voorzitter in de dagen na de vergadering meerdere malen zijn steun uit voor de teamleider van het tweede. "Het bestuur staat als 1 man achter Kamerman en we zijn ervan overtuigd dat hij dit seizoen grootse dingen laat zien met zijn team. Er is fors geinvesteerd dus dat moet zich wel gaan uitbetalen gelet op zijn coachende kwaliteiten". In de pers doken dergelijke steunbetuigingen steeds vaker op, je begrijpt dat dat meestal niet een best teken is.

Na de overwinning op Rokado van gisterenavond opende ik vanmorgen trillend mijn mailbox. Gelukkig was er nog geen mailtje binnengekomen van het bestuur waar ik het lef vandaan haalde reeds in deze fase 1,5 bordpunt te verspelen. Wel belde de huidige voorzitter mij hedenochtend op, om mij te feliciteren! Gelukkig, dat geeft enige rust in huize Kamerman. Dan de wedstrijd zelf. 6,5-1,5 winnen van Rokado doe je niet zomaar. De wedstrijd verliep uitermate soepel zoals je hieronder kunt zien. Mooi was de overwinning van Lendert, die zijn ambities niet onder stoelen of banken steekt en graag zo hoog mogelijk wil spelen. Hij maakte het volledig waar door van de sterke Verkooijen te winnen die te ambitieus 2 pionnen in de aanbieding deed voor aanval die niet uit de verf kwam. Degelijke remises waren er voor Valery Maes, Ben Boog en Arjen Kouwenhoven. Van te voren wisten wij dat het aan de lagere borden moest gaan gebeuren, en zo geschiedde. Kemner, Kamerman en Leer boekten soepele overwinningen. Ton Dulk moest er hard voor werken maar ook hij haalde het punt binnen.

Het ligt niet in onze aard om de loftrompet over ons zelf  te steken. Maar als anderen dat doen dan kunnen we dat uiteraard wel heel goed begrijpen..  Intern hebben we afgesproken het K-woord voorlopig niet te noemen. Laten we het erop houden dat we de eerste stap naar handhaving gezet hebben.




V. Maes - R. Ensering   remise
B. Boog- H. v/d Linden  remise
L. v.d. Ouden - F. Verkooijen 1-0
A. Kouwenhoven - M. v/d Linden remise
P. Kemner - M .Brunings 1-0
G. Kamerman - T. Zoetemeijer 1-0
J. Leer - L. Rietveld 1-0
T. Dulk - P. Luijendijk 1-0

Gijsbert Kamerman

Speel de partij van Gijsbert tegen Theo en een fragment uit de partij Brunings-Kemner na
Lees ook het verslag van Rokado

Geen opmerkingen: