woensdag 24 september 2008

De eerste klap is een daalder waard

Ik weet het, daalders bestaan al lang niet meer, en anderen zeggen "het eerste gewin is kattengespin". Maar wat iemand ook mag denken, het vijfde team van Charlois Europoort behaalde in een nogal veranderde samenstelling t.o.v. vorig jaar een knappe (ook krappe is juist) overwinning op Shah Mata 4. Omdat Menno Brandenburg niet te bereiken was (vakantie?) en Cees van der Kleij alleen thuiswedstrijden speelt, misten we onze sterkste spelers. Eduard Smits en Ruud Kok waren de invallers.
Lopen we de borden langs, dan zien we dat Adri Jumelet (2) in 24 zetten een knappe overwinning boekte. Zelf zegt hij dat het voor het eerst in zeven jaar is dat hij in de eerste ronde van een bondswedstrijd won... Michiel Gerritse (3) rondde een aanvallende partij fraai af en won verdiend. Piet van Dijk (5) stond alras een stuk voor, maar toen haperde het mechanisme. Moeizaam ploeterde hij voort, op zoek naar de winst die nog niet zo makkelijk was. Aan het einde mocht hij dan toch het hele punt noteren. Ook Ruud Kok (7) won, na aanvankelijk zich nogal te hebben laten wegdrukken. Maar als de tegenstander een dame verdedigd heeft met een gepende pion wil Ruud die dame wel slaan. En toen was ook voor Ruud de winst binnen. Henk van der Velden (8) accepteerde remise, maar constateerde na afloop dat hij een paar zetten later had kunnen winnen. Als u meegeteld heeft, ziet u dat CE 4,5 punt binnen heeft. Het is niet zo makkelijk voor me de verliezers ook nog te vermelden, ik moet namelijk met mezelf beginnen. Een redelijke partij, waarin ik me in het middenspel liet overmeesteren door niet adequaat te reageren op een open h-lijn. Gerrit Boer (1) dus een nul. Rinus van de Wetering (4) kwam in een pionneneindspel in zetdwang, moest terrein en pionnen prijs geven, en verloor. De laatste partij die uiteindelijk een nul opleverde was van invaller Eduard Smits (6) die tegen de ons bekende Gerard Blom speelde. Hij kwam een stuk achter, won het terug, maar kon uiteindelijk een vrijpion van Gerard niet de baas. Maar er komen nog winstpartijen van Eduard, dat is zeker.
Samenvattend kunnen we concluderen dat het vijfde op deze manier spelend toch goede kansen moet hebben zich in klasse 3C te handhaven. Voorlopig moeten de andere teams van Charlois Europoort onze prestatie nog zien te evenaren. En zo wil een tevreden teamcaptain dit verslag afsluiten, met dank aan de goed gemotiveerde en prettige teamleden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi begin!