zaterdag 6 september 2008

Charloise Partij Conventie geslaagd !

Even was er twijfel waar de jaarlijkse vergadering van de steeds maar groeiende en ambitieuze vereniging Charlois Europoort echt zou plaatsvinden , maar uiteindelijk werd er in de plaats van de Kuip en Ahoy toch maar gewoon voor het eigen clubgebouw De Passage gekozen. Hier verandert er dus niet veel.
De vergadering werd geopend door voorzitter Filip Borst. Filip heeft vorig jaar een ambitieus partijprogramma voor de club opgezet en gezegd moet worden dat de gemiddelde rating van de club al behoorlijk gestegen is (de rating van Carel Vredenborg buiten beschouwing gelaten natuurlijk). Om dit extra kracht bij te zetten werd ook het 1e deel van de vergadering vlot afgehamerd en werden diverse prijzen uitgereikt en diverse leden bedankt voor hun inzet. Opvallende afwezige was clubkampioen Hans Uitenbroek die volgende week zijn beker(s) uit de materialenkast kan pakken. Cor de Wit voorspelt dat de clubkampioen (vaak in combinatie met de nummers 2 en 3) het traditioneel zwaar gaat krijgen en sloot zelfs een degradatie van Hans niet uit. Zijn theorie:" iedereen wil namelijk van de clubkampioen winnen". Mogelijk wist Hans al van deze uitspraken van Cor en besloot thuis te blijven. Cor, ik ben nu al benieuwd naar jouw partij tegen Hans (en ook de eindstand natuurlijk).
Hierna spoedde de bijeenkomst, nadat het stokje van het voorzitterschap aan Cor was gegeven, snel naar een pauze toe. Cor zette hierna de vergadering in een nog wat hoger tempo voort naar het traditionele hoofdpijndossier over de externe teams. Naast de discussie over wie in welk team geplaatst wordt , zal onze club ook nog met 7 teams gaan uitkomen in de RSB competitie. Analytici voorspellen nu al een massakamp Charlois Europoort – rest RSB maar dat is wat voorbarig natuurlijk. Naarmate deze discussie vorderde kwamen meer en meer contouren van een machtsstrijd tussen 2 prominenten naar boven binnen de club. Blijft het Cor de Wit vanwege het feit dat hij unaniem tot nieuwe voorzitter werd gekozen of is het toch de ervaren “Running Mat” Ruud Kok die opnieuw kiest voor veel echte teamleiders-verantwoordelijkheden bij de teams 5, 6 en 7 en het Charloise viertallenteam ?
Over een paar maanden zullen we meer weten. De strijd in het nieuwe seizoen is begonnen !

Geen opmerkingen: