zaterdag 17 december 2011

CE2 pakt een punt tegen ASC

De titel geeft het al aan, CE2 heeft een matchpunt overgehouden aan de wedstrijd tegen ASC. Vorig seizoen nog de nummer 2 in dezelfde groep als CE2, maar momenteel staat het op de 9e plek.
Wij misten deze wedstrijd onder topscoordes Peter en Mathieu (goed voor 5 uit 5!), maar met Gerard en Cees 2 goede invallers geregeld, Eduard stond standby om nog eventueel in te vallen.
Hoe de wedstrijd is verlopen,kunt u hieronder lezen.
Gerard aan bord 2 was als eerste klaar. Een goed opgezette partij, tijdsvoordeel en een goede stelling opzetten. Een pionnetje winst in het middenspel was voldoende om het eindspel technisch uit te tikken. Jesus was de volgende met een uitslag. In een partij waar het alle kanten opkon, Jesus met de paarden en de tegenstander met de lopers, was het uiteindelijk de tegenstander die met het volle punt aan de haal ging.
Aan johns partij moest een reconstructie aan te pas komen, een technisch gewonnen eindspel.. Maar was de 40e zet nu wel of niet gehaald? Bij de reconstructie kwamen ze uit tot 43 zetten. Er werden nog een aantal zetten gespeeld totdat het punt binnen werd geharkt. Na John was het Kresna die de volgende was met een uitslag. Een lastig eindspel, waarbij de tegenstander de open d-lijn in zijn bezit had. Na de torenruil was een pionneneinspel over, maar dat zat potdicht. Een remise was het resulaat. Na Kresna was het aan Jaap de eer om de partij te beslissen. Jaap speelde met een plan, wat in het eindspel resulteerde in een dame tegen een toren eindspel. De tegenstander dacht dat hij een vesting kon bouwen, maar de deskundige slopershamer van Jaap met herhaalde zetdwang, bezweek de tegenstander uiteindelijk. Een foutloos eindspel van Jaap, wat niet makkelijk was.
Met de overige 3 borden in acht nemen, was een gelijkspel haalbaar.
Sascha kon het uiteindelijk niet bolwerken aan het 1e bord. Tegen een oude bekende werd een lange strijd gevoerd, maar het eindspel was niet meer te houden (zeker niet in de variant die ik speelde). Cees was uiteindelijk degene die het bevrijdende halfje binnenhaalde. Cees stond voor de tijdscontrole prettig, maar na de tijdscontrole was cees ergens een pion kwijtgeraakt. Kwam het door de tijdnood van de tegenstander of wist die gewoon niet hoe hij het af moest maken. Met 2 vrijpionnen en een paard tegen 1 pion en een paard moet het technisch uit zijn. Maar cees blijf manouvreren met het paard en de koning, dat beide vrijpionnen van het bord gingen tegen het paard. Remise dus.
Dan Ton, goed voor lange partijen. Zo ook nu. Een zeer lastige partij, zeker als je loper op h1 staat en kijkt tegen een pion op f3.Uiteindelijk een paard gegeven voor de pion op f3 (en g4), zodat de loper weer lucht had. Maar een eindspel spelen met een stuk minder, speelt toch niet zo lekker. Met een nul als resultaat.
Met dit gelijkspel zijn wij zeer content en hierdoor staan wij stevig in de middenmoot. De komende wedstrijd speler wij tegen kampioenskandidaat Dordrecht 1, maar eerst gaan wij genieten van het kerstdiner en de oliebollen.

Sascha (TLCE2)

Geen opmerkingen: