dinsdag 5 oktober 2010

Ook het zesde team wint


Maandagavond speelde het zesde team tegen HZP 4 in Schiedam. We wonnen vrij gemakkelijk, maar we moesten er wel ons best voor doen.
Al om vijf over negenen haalde onze nieuwe aanwinst Andre Osinga aan bord 3 het eerste punt binnen. Er werd aan beide kanten alleen gespeeld met pionnen en paarden. Zoals Andre zijn tegenstander onder druk zette en tot wanhoop dreef, prachtig! Zelf had ik er een uur meer voor nodig om aan bord 4 te winnen. Het was een onconventionele partij, wat vaker gebeurt bij het geweigerde koningsgambiet door middel van d7-d5. Ik kon het spel maken, maar mijn tegenstander deed ook wel wat zwakkere zetten, waardoor het na 24 zetten afgelopen was. Toen was het de beurt aan HZP 4. Adri Jumelet die prachtig speelde, als invaller aan bord 6, en als ik me niet vergis een dame had tegen een toren, lette niet goed genoeg op waardoor hij de volle dame en de partij verloor. Sneu als je zo creatief gespeeld hebt. Overigens werd op de site niets gepubliceerd over zijn invalbeurt, wel jammer, want het maakt natuurlijk geen Flaus aus. Even later won Jan Hendrik Leopold aan bord 2, rustig en degelijk. Toen Angelique Osinga rond half elf haar partij aan bord 1 ook won, konden we in elk geval niet meer verliezen met de stand 1-4. Eduard haalde aan bord 5 niet meer dan remise. Er had waarschijnlijk meer ingezeten, maar zijn tijd was krap, en zijn voordeel niet erg groot. Nog voor elven won Lennart Heijnen aan bord 7 zijn partij. De drie debutanten in het zesde team, Jan Hendrik, Andre en Lennart waren met hun drie winstpartijen van wezenlijk belang voor het team! Tot slot verloor Piet van Dijk aan het laatste bord. Hij stond overwegend, maar begon toen te aarzelen volgens de teamleider van Het Zwarte Paard. Zijn voordeel verdampte en moet omgeslagen zijn in een nadelige stand die tot verlies voerde. Het zou kunnen dat het gebrek aan het spelen van veel partijen, bijvoorbeeld in de interne competitie, hem toch opbreekt. Maar dit zijn maar speculaties.
Al met al een geslaagde avond met deze winst van 2,5 - 5,5 en een eerste stap naar onze doelstelling om te promoveren naar de tweede klasse, waarbij we hopen dat het vijfde team daar voor ons plaats gemaakt heeft door ook te promoveren.
En ik vergat het haast te vermelden -maar kom er dankzij die Porsche niet onderuit- we hadden supporters, wat we zeer waardeerden. Misschien is onze winst wel mede te danken aan de inspiratie die van deze beide subtopschakers uitging!

Lees ook het mooie en zeer uitgebreide verslag van HZP, met veel fraaie foto's!

Foto: Elise Juijn, website HZP.

Geen opmerkingen: