woensdag 13 oktober 2010

Feind hört mit!

Democratie an sich blijkt een perfide staatsvorm te zijn. De nivellering van de massa maakt intellect, schoonheid, kunst, genialiteit, orginaliteit en watdiesmeerzij, uiteindelijk kapot.

Het "anders zijn" houdt geen stand in een samenleving van het gemiddelde. "Anders zijn" wordt weggehoond door de macht van het getal, of gesaboteerd door een militante minderheid met een grote bek.
Een enkeling kan zich staande houden na een opmerking als: "Zijn jullie nou zo dom?, of ben ik nou zo slim!" Alleen topcoaches met een dikke huid pakken na zo'n uitspraak nog verschillende prijzen.

In je jonge jaren wil je inspraak en geloof je normaliter in het democratisch samenleven. Je pleit voor een referendum, want dan kan een ieder tenslotte mee beslissen. Wanneer je een paar referenda hebt meegemaakt, constateer je dat propaganda uiterst geraffineerd de macht van het getal beïnvloedt. Het RTL4-publiek heeft weer massaal ge-sms’t... Oh, was het tegen een grondwet, of hebben we die homo weggestemd?

Nou ja, genoeg hierover. Even terug naar de poll van Charlois Europoort.
53 mensen hadden een mening over de vooraankondiging van invallers op onze site:
Invalbeurten kunnen gewoon in een vooraankondiging op de site!?
1) Ja natuurlijk, al dat overdreven gedoe, we zijn hier niet op een Olympiade. (21)
2) Ja, als er maar geen bordnummers bij staan. (7)
3) Nee, elk team speelt om te winnen, dus lekken we zo min mogelijk informatie uit. (22)
4) Maakt mij niet uit, ik ben geen teamspeler. (2)
5) Maakt mij niet uit, ik ben geen teamleider. (1)

Conclusie:
21+7=28 mensen vinden dat het vooraf geven van informatie over invallers geen probleem is. Openheid van zaken kan geen kwaad.
22 mensen willen geen informatie op voorhand weggeven. Onder het motto "Feind hört mit!" houden zij de informatie bij zich.

Anderen maakt het niet uit.

Een persoonlijk (en zeer bevooroordeeld) onderzoekje op de clubavond, gaf mij het volgende beeld: Sterkere schakers kiezen vaak voor het bewaken van de informatie. Spelers uit de lagere teams vinden dit minder belangrijk, of vinden het ronduit belachelijk. De witte raaf in dit bevooroordeelde onderzoekje is een clubbladredacteur met een vakbondsverleden.

Wat te doen met de uitslag van deze poll?
Iedereen kan nu prediken voor de eigen parochie, en nog meer voorstanders verzamelen van het gekozen standpunt. Kort door de bocht is dit een uitwerking van onze democratie.
Anderzijds, kunnen we nu ook de topcoaches van Charlois Europoort laten beslissen wat de te volgen strategie wordt.

U voelt hem aankomen, ik pleit voor een oligarchie van teamleiders. Opzouten met die rottende volksheerschappij. De teamleiders maken voortaan op dit punt de dienst uit! Wilt u ook een vinger in de pap? Meld u volgend jaar dan aan als teamleider!

1 opmerking:

lennard zei

niet alleen spelers van deze club zullen erop gereageerd hebben ook. En ik kan je wel vertellen.. bijna iedereen die niet van deze club lid is zal op "Ja" hebben gestemd uiteraard.