zaterdag 16 oktober 2010

Groep 3

Er werden 2 partijen gespeeld:

Henk van der Velden was de hele partij gelijkwaardig aan Adri Jumelet. Zelfs zijn wat mindere tijd stoorde Henk niet wezenlijk. In het eindspel kwam hij een tempo tekort voor de promotie van zijn vrijpion. Adri promoveerde een zet eerder en dekte meteen het promotieveld van Henk met zijn pas verworven dame.

Gerrit Boer en Michiel Gerritse speelden een boeiende partij, met vaak initiatieven van Gerrit. Soms leek het veelbelovend voor Gerrit, maar Michiel wist steeds de goede verdediging te vinden. Of misschien was Gerrit niet creatief genoeg om voordeel te behalen. Aan het einde van de partij misrekende Gerrit zich zelfs, waardoor hij zonder enige compensatie een pion verloor. Halsstarrig wilde hij zelfs toen nog niet van remise weten. Tien zetten later moest hij er wel in berusten.

(Dank aan Gerrit voor zijn commentaar)

Daarmee heeft Adri Jumelet de ongedeelde eerste plaats veroverd ! Nu acht hij de tijd aangebroken om op zijn lauweren te gaan rusten en van zijn zegereeks na te gaan genieten. Daarom heeft hij zich voor 3 volgende clubavonden afgemeld....

De voorlopige indeling van vrijdag 22 oktober is als volgt:
Peter de Joode - Tabitha Snikkers
Michiel Gerritse - Rinus van de Wetering
Tjerk Tinga - Henk van der Velden
Gerrit Boer heeft vrij.
Op woensdag 20 oktober volgt de definitieve indeling.

Zal de kloof tussen het tandem Adri Jumelet/Gerrit Boer en de rest van Groep 3 dan verkleind worden en daarmee de spanning opgevoerd worden ?

Peter dJ

Geen opmerkingen: