zaterdag 18 september 2010

Groep 3

Net als Jan Hendrik zal Peter Overduin volgens het Bonte-systeem spelen. Dan spelen ze op de eerste clubavond van het nieuwe seizoen (dat ze aanwezig zijn) uitgerekend tegen elkaar...

De uitslagen van afgelopen vrijdag zijn als volgt:

1. Jan Hendrik Leopold - Peter Overduin 2 - 0
Een taaie partij met gelijke materiaalverhoudingen, maar meer ruimte voor Jan Hendrik. In het eindspel elk drie stukken en een serie pionnen. Groot nadeel voor Peter was een paard dat geen kant op kon. Uiteindelijk dreigde een pion van Jan Hendrik te promoveren waarvoor een toren geofferd zou moeten worden om de dat te voorkomen. Peter hield het toen voor gezien.

2. Adri Jumelet - Michiel Gerritse 1 - 0
Adri drukte op de stelling van Michiel, die daardoor een pion verloor. Adri zette rustig door en wist zijn voordeel steeds meer uit te buiten. Het werd Giel uiteindelijk te veel, hij gaf op om een verdere afgang te voorkomen.

3. Tjerk Tinga - Gerrit Boer 0 - 1
Tjerk speelde ondernemend en agressief. Met wat moeite wist ik een paar angels uit de stelling te halen. Toen zag Tjerk een koningsaanval waarbij hij eerst een loper voor een pion gaf. De koningsaanval werd niks, het stuk bleef hij achter. Van de weeromstuit ging hij er nog harder tegen aan, wat nog onverantwoorder was. Na nog meer materiaalverlies en zonder kansen gaf hij op.

4. Henk van der Velden - Rinus van de Wetering 0 - 1
Henk speelde niet slecht tegen Rinus. Wel kwam hij een pion achter, maar de zaak was nog redelijk in evenwicht. Henk gebruikte veel tijd en ging uiteindelijk door zijn tijd heen. Hij was niet goed op de hoogte van het gehanteerde speeltempo: "ja maar ik heb toch al meer dan 35 zetten gedaan, dan komt er toch een kwartier bij...". Neen dus.

Met dank aan Gerrit voor commentaar !

De tussenstand en tabel zal bijgewerkt worden, als Peter Kemner teruggekomen is. Nu is Jan Hendrik de trotse koploper.

Peter dJ

Geen opmerkingen: