zaterdag 16 januari 2010

Corus 2010


1 uit 6, da's nie veul!


Menno Brandenburg mist routine, waardoor hij zichzelf in het verderf stort met een te enthousiaste pionzet. Na veertien zetten staat zwart met een dame op f2. Ging niet helemaal volgens plan.


Herman stond volgens John best lekker. Menno had alle tijd om de partijen te bekijken. Hij wees de omstanders op het stukverlies. Herman stond dus toch niet zo lekker, maar gelukkig heeft hij de Jagermeister verstopt in de dakgoot (kamer4).


Carel speelde fris, dynamisch en gewoonweg sterk. Goed in de opening, creatief in het middenspel, alwetend in het eindspel. Zijn tegenstander counterde en plots had hij Carel in een wurggreep. Carels repliek: "Ja ach, uit een penning lopen met m'n koning is ook zo triviaal..."

Carels Corusscore: 1,5 uit 10! (Met 15 euro prijzengeld van vorig jaar)


Johns openingsrepertoire lijkt erbarmelijk. Het nimzo-indisch bleek te ingewikkeld. Zijn Duitse tegenstander profiteerde niet, zodat zwart kon wegglippen naar een eindspel van paard tegen loper met een pion meer! Hoe pijnlijk was na 4,5 uur spelen zijn uiteindelijke geschutter, waardoor hij twee pionnen weggaf en zelfs nog verloor! Gelukkig had hij al 30 euro van Carel geleend. Naast hem speelde een oud-clubkampioen van Charlois remise tegen iemand van Erasmus... goede antwoorden kunnen verzonden worden naar de redactie.


Arjen speelde een mooie partij tegen Sebastiaan Smits. Alles ging voorspoedig. kleine zetjes brachten ruimtevoordeel. Op het moment dat de trucendoos openging, ging Arjen vergaas. Morgen nieuwe kansen tegen Lisa Schut.


Hans gooide zijn stukken wat heen-en-weer. Kwam in een dubbeltoreneindspel terecht. "Altijd remise!" Vakkundig liet zwart zich vangen in een matnet. Hans, detopscorer van Charlois Europoort.


Chouffe 75cl blijkt best veel.

3-Torens is met meer man vertegenwoordigd dan CE.

Oud-leden Geert Kooistra en Richard de Nies spelen in het cafe. Ze worden ondersteund door Jan van Dam.


Morgen hardlopen!

Geen opmerkingen: