dinsdag 12 januari 2010

Benefietsimultaan Hennie Maliangkay

Zondag 14 februari zal een simultaan plaatsvinden om geld in te zamelen voor de Rotterdamse kunstenaar (en oud-Europoort lid) Hennie Maliangkay die al jaren lijdt aan de ziekte van Alzheimer. De simultaan zal verzorgd worden door Jan Timman en vind plaats in het Centrum voor Beeldende Kunst in Rotterdam.

Maliangkay (1944) is beeldend kunstenaar; hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, en aan de Vrije Academie in Den Haag. Incidenteel werkte hij voor de televisie; zo was hij redacteur voor de VARA. Maliangkay was jarenlang actief als schaakverslaggever voor het Vrije Volk en de VPRO-radio. Hij organiseerde ooit samen met Jan Timman een grote schaaktentoonstelling. Zonder actieve clubschaker te zijn is schaken een van zijn passies. Zijn hoogtepunt als schaker beleefde hij in 1988 door toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov in een simultaan te verslaan.

Maliangkay is een bereisd persoon. Hij was enthousiast zeiler en is in vele hoeken van de wereld geweest. Gezien zijn situatie is een reis alleen mogelijk onder medische begeleiding. Het benefiet is mede bedoeld om Hennie een mooie vakantie te laten beleven.

Lees verder op de RSB-site….

Geen opmerkingen: