dinsdag 11 november 2008

Het vijfde verliest nipt

Tja, het kan eens een keer gebeuren dat je verliest, zij het dan met 4,5 - 3,5. Het is de derde keer dat Messemaker 1847 4 met deze cijfers wint! Als we in optimale vorm geweest waren, hadden we meer kunnen bereiken, maar dat is geneuzel achteraf.
Lopen we de wedstrijd eens langs. Rinus van de Wetering (7) won soepel en snel. Daar stond een verlies van Piet van Dijk (5) tegenover, die al snel in de opening een pion verloor en een druk te weerstaan kreeg die uiteindelijk niet meer te houden was. Henk van der Velden (8) bereikte zijn derde remise, in -volgens deskundigen- een iets mindere stand. Kees Vellekoop won zijn partij tegen Tommy Johansson (1). Jammer, maar we waren toch blij dat Tommy wilde invallen. Aan bord 1 krijgt hij ook nog eens de zwaarste tegenstand. Adri Jumelet (3) moest voor het eerst dit seizoen een verliespartij toestaan. Succes duurt in het algemeen niet eeuwig. Verder nog twee remises, van Michiel Gerritse (6) en tweede invaller Eduard Smits (4). Giel verdedigde zich tegen een koningsgambiet, en kwam zelfs een stuk voor. Uiteindelijk moest hij het weer terug geven, en moest berusten in remise. Eduard Smits is een krachtige invaller, en tegen de sterke Henk Krol haalde hij een prima remise. Misschien had er meer in gezeten. And last, but not least speelde Gerrit Boer (3) een aardige partij tegen Theo Huijzer, de speler met de hoogste rating van de avond. Het ging al nergens meer om, we stonden met 4,5 - 2,5 achter. Mijn tegenstander moest in ingewikkelde posities lang nadenken over goede plannen die er niet altijd waren. Omdat ik per definitie een oppervlakkige schaker ben, kostte het mij minder tijd. Uiteindelijk ging Theo door zijn vlag.
Jammer dat we verloren, maar we blijven vechten voor een ereplaats. En nu is het tijd om te gaan slapen.

Speel de partij Boer-Huizer na!

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste teamleden van CE 5,

Dat is natuurlijk verschrikkelijk jammer! Maar alles is nog niet verloren: de bovenste helft van de poule zit verschrikkelijk dicht bij elkaar qua niveau; Messemaker gaat beslist nog punten verliezen. Blijf dus scherp!