zaterdag 8 november 2008

Groep 3, na zeven ronden

De groepen 1 en 2 van de interne competitie zijn groter geworden, en als het ledental van Charlois Europoort niet spectaculair toeneemt is het onvermijdelijk dat groep 3 kleiner wordt. Op papier zijn er 32 deelnemers, maar papier is geduldig. Een kleine vijftien spelers zijn in de lijst van groep 3 opgenomen, maar spelen nauwelijks of niet. Dan blijft dus ongeveer de helft van de 32 spelers op de deelnemerslijst over. En als dan een achttal extern actief is, waarvan de meesten in groep 3 spelen, dan zijn er weinig partijen voor de interne over. Zo ook gisteren, toen in groep 3 4 partijen gespeeld werden.
Marjolein Osinga hield koploper Jan Poolman in bedwang, en tekende een remise aan. Is Marjolein sterker geworden doordat ze extern meespeelt? Of is het de invloed van dochter Angelique? Of zijn het de trainingen van Filip Borst? Het zou uniek zijn dat een vrouw de Keizergroep wint, en Marjolein is daar zeker een kandidaat voor.
Ook Eduard Smits en Rinus van de Wetering hielden elkaar in overwicht. Eduard is duidelijk ook een candidaat voor de eerste plaats, evenals Rinus, zij het voor hem in iets mindere mate.
Michiel Gerritse kan wel eens even terugzakken in de ranglijst maar komt onherroepelijk weer naar boven. Een goede overwinning op Jan van Ravestein doet hem weer tot de kanshebbers voor promotie behoren.
Tot slot hadden we een sensationele partij tussen Carina Mkrttsjan en Henk van der Velden. Carina kwam, geintroduceerd door Coen van Baren, eens kennis maken met onze club. En zoals u weet laten we nieuwkomers hun eerste partij altijd winnen omdat we denken dat dat stimulerend werkt. Maar Henk was die ongeschreven regel even vergeten en won een stuk en pionnen, dreigde met enkele pionnen te gaan promoveren, kortom, hij stond zo gewonnen als het maar kan. Toen moet hij zich die ongeschreven regel bewust zijn geworden, en hij heeft alles op alles gezet om nog te verliezen. En om de spanning weg te nemen, dat is hem gelukt. Bravo, Henk! En Carina, na deze immense inspanning van Henk verwachten we je volgende week weer terug.
Nog even een korte blik op de ranglijst.
Trotse koploper is Jan Poolman, met een behoorlijke voorsprong op Eduard Smits, die de reeks achtervolgers aanvoert. Want de spelers op de plaatsen 3 tot en met 8 zijn stuk voor stuk nog gegadigden voor het kampioenschap, of promotie. Het zijn in rangvolgorde Marjolein en Angelique Osinga, Michiel Gerritse, John-Paul van Waterschoot (!), Robin Lecomte en Rinus van de Wetering.
En zeker niet uitgesloten is dat de spelers vanaf plaats 9 nog zullen stijgen. Het Keizersysteem, gepaard gaand met een trouwe opkomst, maakt alles mogelijk.

Geen opmerkingen: