dinsdag 4 november 2008

Barendrecht over de knie

In de eerste ronde van de RSB-beker mochten wij net als vorig seizoen opnieuw tegen Barendrecht spelen, alleen speelden we deze keer uit. Ben Boog, Lendert v/d Ouden, John Leer en ondergetekende moesten de klus klaren. Ben en Lendert kwamen met lichte vetraging binnen, waardoor ik rond 20:05 ongerust Ben belde op zijn mobiel. "Ik kan het echt niet vinden!!". Balen... Tot ik opkeek en zag dat Ben al in de zaal liep.. Leuk Ben, je teamleider op de hak nemen! Dat deed hij later op de avond nogmaals toen hij bij een stand van 2-1 voor ons remise afsloeg in een iets beter eindspel voor Ben.. Gelukkig voor Ben en zijn toekomst in het bekerteam voerde hij de partij feilloos naar winst. Even daarvoor had John Leer vrij eenvoudig gewonnen. In de opening snackte hij een pionnetje, en op het moment dat het lastig leek om er doorheen te komen trok John de partij snel naar zich toe. Op 3 had Lendert niet zijn avond: in de opening miste hij een kans om een pion te winnen, vervolgens gaf hij er zelf eentje weg. Gelukkig kwam de remise niet in gevaar. Zelf speelde ik op het oog best aardig met ruimtevoordeel en een drukstelling. Het was slechts gezichtsbedrog want zwart verdedigde zich prima. Om te voorkomen dat mijn tegenstander zelf het initiatief over zou nemen, zoals tegen Zwijndrecht, koos ik voor een remisevariant. Al met al een redelijk soepele overwinning op een toch wel stugge tegenstander, ik doel dan uiteraard op de schaakkracht van dit team!

Op naar de volgende ronde!

Gijsbert

5 opmerkingen:

Anoniem zei

en wat hebben onze helden van het derde gisterenavond gedaan?

Anoniem zei

De helden van het derde hebben gewonnen! verslag zal nog volgen

Anoniem zei

Nogmaals gefeliciteerd mannen! Op http://www.schaakvereniging-barendrecht.nl/blog/?p=100 staat een verslag van de tegenstander. Volgens mij komt de volgende tegenstander uit de wedstrijd Maassluis - Onesimus. Dat geeft goede mogelijkheden voor een vervolg in de beker, lijkt me.

Anoniem zei

Oei oei wat een slecht verslag van mijn tegenstander zeg, bord 4. Ik moest 2x goed kijken, maar hij heeft een hele andere partij gespeeld dan ik. Hij schrijft:

Door de afruil van de loper van wit tegen het paard van zwart kreeg zwart een dubbelpion op de f-lijn.

Dat moet zijn: Door de afruil van de loper van zwart tegen het paard van wit kreeg wit een dubbelpion op de c lijn.

Wellicht is hij bij het naspelen van de partij begonnen met de zwarte stukken? Interessant!

Verder meld hij dat wit remise aangeboden had en dat hij dat vrij snel aannam. De werkelijkheid is dat ik remise aangeboden heb gekregen en dat ik het vrij snel aannam.

Een heel merkwaardig verslag, eigenlijk wel ontzettend grappig!

Anoniem zei

Tjee wel een slechte loting ,nu tegen Onesimus .!