zaterdag 15 november 2008

Charlois Europoort 2 eert oude held

Gisterenavond stond de derde wedstrijd van het tweede team op het programma: een thuiswedstrijd tegen de zwakke broeder van de poule, RSR Ivoren Toren 3. Nu is het gelukkig zo dat een derde team van welke club dan ook nooit van ons tweede zou mogen winnen, gelukkig zijn we voor een dergelijke vernedering gisterenavond bespaard gebleven. Het werd een afgetekende 6-2 overwinning.

De avond begon met een reglementair punt voor ondergetekende, die zodoende gelijk achter de bar kon plaatsnemen om de baromzet tot recordhoogte te stuwen en tegelijkertijd het tweede team van de nodige coaching te voorzien. Hoezo, mannen kunnen geen twee dingen tegelijk?

Terug naar de borden. Lendert consolideerde zijn goede seizoensstart door snel met zwart remise te maken tegen de gevaarlijke Keetbaas. Niet veel later volgde een prima punt voor Arjen Kouwenhoven op 1 tegen Dabrowski, die volledig overklast werd door Arjen. Daarna volgden remises bij Ton Dulk, een partij waar weinig muziek in zat. Voor de grootste verrassing van de avond zorgde Carel Vredenborg, die als invaller een keurige remise scoorde! Gelet op de tegenstander kon de teamleider deze wedstrijd een gokje nemen door een afgeschreven talent op te stellen. Ik vind overigens dat iedere vereniging zorvuldig met zijn iconen dient om te gaan. Deze mensen hebben in een illuster verleden veel voor de vereniging betekend, en het is goed om deze mensen van tijd-tot-tijd eens in het zonnetje te zetten. Vooral de oudere leden kunnen zich ongetwijfeld de mooie partijen nog herinneren van Carel, waarbij hij schitterende offers afwisselde met subtiel posititioneel spel. Carel bewees gisteren nog maar eens dat niets onmogelijk is, als Lienden van Vitesse kan winnen kan Carel een remise spelen in de Promotieklasse! Hij kwam zelfs geen moment in gevaar, iets waar vriend en vijand geen rekening mee had gehouden.

Na deze opsteker rondde Ben Boog op 2 zijn partij prima af. In de opening won hij een kwaliteit, en dat levert Ben uiteindelijk altijd een punt op. Peter Kemner speelde op bord 8 een beetje beneden zijn stand, maar kon dit niet waarmaken in zijn partij. Gezegd moet worden dat zijn tegenstander niet bepaald meewerkte, waardoor remise uiteindelijk een terechte uitslag was, hoewel na afloop bleek dat Peter de betere kansen had in het eindspel. Blijft over de partij van John Leer tegen Edwin Tol. Beide heren zijn niet vies van een flinke tijdsinvestering, maar snelschaakvirtuoos Leer schrikt daar niet van terug. Zonder een grootse partij te spelen trok John het punt naar zich toe. Einduitslag 6-2, geen memorabele avond maar wel een goede uitslag in deze poule. Het serieuze werk gaat nu echt beginnnen. Zou het dan toch... Nee.. het is nog te vroeg om het daar over te hebben.

Gijsbert

1 opmerking:

Anoniem zei

Op http://www.rsrivorentoren.nl/ staat ook een verslag met de titel "Geen commentaar"...