zaterdag 22 november 2008

Eerste wint uit tegen Souburg 5,5 - 2,5

Michel de Wit zette een 4-tal invallers in daar in het besneeuwde verre Souburg. En allen bleven ongeslagen 2,5 ut 4 voor de invallers. Een indicatie voor de toegenomen kracht in de breedte van de vereniging. Deze week won het 6e met 7,5 - 0,5 !! gisteren het 4e met 8  - 0 !!!!!! En zojuist het eerste met 4 invallers moeiteloos met 5,5 - 2,5.

Michel gaf het goede voorbeeld en beukte met veel geweld zijn tegenstander van het bord. Die ene supporter daar in het verre koude Zeeland, Henk van der Velden had iets om van te genieten.

Remise van Dick met zwart tegen Koos Zomer winst van Cor in een subtiel eindspel, gevolgd door remises van Arjen en Lendert. Lendert leverde een prestatie waar Houdini zelf trots op zou zijn geweest. Na het weggeven van een pion in de opening, ging hij langs allerlei afgronden, waarbij zelfs vlak voor hij de remise binnenhaalde zijn tegenstander nog een enorme kans liet liggen.

Ben Boog maakt er door zijn mooie overwinning 4,5 bordpunt van de buit is binnen.

John Leer en Eddy van Beers zijn nog bezig, Eddy heeft met mooi spel een gewonnen dame eindspel op het bord weten te brengen tegen Rene Tiggelman. Helaas weet hij door de druk van de klok en het goede verdedigen van Rene de partij niet te winnen. John maakt remise. Geen idee wie waar beter stond.

Al met al een mooie verdiende overwinning.

 

Cor de Wit

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooi mannen! Gefeliciteerd. Ik stel voor dat Henk van der Velden wordt benoemd tot clubmascotte, hij moet met alle uitwedstrijden mee.