zondag 5 november 2017

Bergen op Zoom 1 - Charlois Europoort 2 : 5 - 3

Nu België aan het schitteren was op de Europese teamkampioenschappen moest Bergen op Zoom het zonder de Dardha’s doen. Een buitenkansje voor Charlois Europoort zou je zeggen. Ondanks dat ook wij onze top speler moesten missen, waren we licht favoriet geworden.

Hadden we geweten dat in Bergen op Zoom de R in de maand niet betekent dat de verwarming aan gaat, dan hadden we wel onze lange onderbroek aangetrokken. Het was frisjes in de speelzaal. Goed voor een extra toilet bezoek. Ook goed voor de hersenen, dat wel. Voor een aantal van ons waren onze tegenstanders bekenden uit de Belgische competitie. Net als Brasschaat in België is Bergen op Zoom een verzameling ware liefhebbers uit beide buurlanden. Het werd een spannende wedstrijd die aanvankelijk redelijk voor ons leek te verlopen, maar na verloop van tijd moesten diverse tegenslagen genoteerd worden. Het werd uiteindelijk een overtuigende overwinning voor Bergen op Zoom.: 5-3. 

Een kort woord over de partijen:
bord 1 : Ikzelf speelde een potje afbraakschaak richting het eindspel waar de Woerdenaren tegenwoordig zo bekend om staan. Na een lange tijd duwen en trekken speelde mijn tegenstander zijn koning naar heel ongelukkig veld en was het pleit beslecht.
bord 2 : Rock Solid Lendert wist weer binnen de kortste keren een zeer degelijke stelling op te bouwen en haalde een betrouwbare remise binnen.
bord 3 : John liet zien wat een echte teamspeler doet in barre tijden. Hij speelde door in een gelijke stelling. Wist op het allerlaatste nog wat uit deze uitgedroogde citroen te persen, maar ook dat was niet genoeg en ook hier werden de punten gedeeld.
bord 4 : Spelen met hangende pionnen vergt soms uiterste zelfbeheersing. Iets wat Jelle op een cruciaal moment ontbrak. Hij bleef met een pion op d4 zitten die maar niet verder kwam. Uiteindelijk deed dat hem de das om.
bord 5 : Kresna leek vanuit de opening vlot een geweldige stelling op te bouwen met een pluspion. De euforie die dat met zich mee bracht bleek levensgevaarlijk. Kresna viel in zijn eigen kuil. 
bord 6 : Hans speelde een heel interessante partij. Zijn tegenstander offerde voortvarend een stuk voor 3 pionnen. Het lukte Hans maar niet zijn stukken los te krijgen. Tot slot maakte zijn tegenstander het fraai offerend af. 
bord 7 : Tjerk begon een voortvarende aanval die niet doorsloeg. Hij had gelukkig niet alle bruggen achter zich verbrand, waardoor de remise niet in gevaar kwam. 
bord 8 : Probeer maar eens te winnen met zwart als wit lekker achterover gaat hangen achter zijn Maroczy pionnen. Het lukte Filip niet. Hij moest berusten in remise.

Marcel Schöer, teamleider CE 2

1 opmerking:

André zei

En het verslag van de tegenpartij:
http://www.bozschaak.nl/2017/11/wedstrijdverslag-bsv-1-charlois-europoort-2/