zondag 26 november 2017

CE 2 herpakt zich tegen RSR Ivoren Toren

Na de nederlaag tegen Bergen op Zoom was CE 2 weinig tijd gegund de wonden te likken. Deze keer moesten we aantreden tegen kampioens-kandidaat RSR Ivoren Toren. Dat leek een zware middag te gaan worden.

Voor mij werd het dat in ieder geval wel. Ik werd op alle kanten overklast door Nathanael Spaan. Nathanael liet er weinig gras over groeien en denderde in volle vaart door mijn koningsstelling heen. Gelukkig wist Jelle tegen Lola den Dunnen de vinger op wat zere strategische foutjes te leggen. Hij won 2 pionnen en daarmee de partij.

Het was spannend op de overige borden. Kresna had een kwaliteit geofferd tegen Wil Sparreboom maar was de compensatie ergens in het proces verloren. Hans had een pionnetje gegrabbeld tegen Jason Zondag. Lendert zat ook weer een puike partij te spelen tegen Herbert van Buitenen en leek te gaan winnen. John speelde een scherpe en moedige partij tegen Joost van Rosmalen. Dat kon nog alle kanten op gaan. De partijen van Kees tegen Lucas Gortemaker en Henk tegen Paul Tromp waren nog binnen de remise marge, maar hun stellingen zagen er prettig uit.

Halverwege de middag moesten we een fikse tegenslag incasseren. De tegenstander van Lendert had alle pionnen achter zich verbrand en was in een toren + loper eindspel met zijn koning naar voren gestormd om een mat net te weven. Tot onze verbijstering lukte dat ook nog! Gelukkig werd de moed van John beloond en wist hij fraai een punt binnen te halen. Ook Hans wist het toch nog ingewikkelde eindspel loper tegen paard met een pion meer overtuigend te winnen. Kresna had geen kans gekregen een vesting op te bouwen en verloor.

Met een 3-3 stand bleven er nog twee partijen over. Met Kees en Henk achter de stukken is dat altijd weer een genot om naar te kijken. Je weet dat als zij een klein voordeeltje hebben in het eindspel, ze zich niet van de wijs laten brengen en langzaam maar zeker de duimschroeven steeds verder aandraaien. Je kon de stellingen van hun tegenstanders zachtjes horen kraken. Het werden 2 volle punten en daarmee kwam de stand op 5-3.

Marcel

Geen opmerkingen: