zaterdag 28 oktober 2017

Het 4e wint belangrijkste wedstrijd van het seizoen!

In de week voorafgaand aan de wedstrijd bereikte ons het bericht dat het 3e team 2 spelers miste. Omdat zij vonden dat ze te zwak werden met 2 invallers, is gevraagd of wij een speler wilde afstaan aan team 3 om zo de invallers gelijk te verdelen. Eduard was bereid om in het 3e team tegen zijn eigen top team te spelen.

Een rondje langs de borden:
Op bord 1 speelde Ab (4)  tegen Henk (3). Het was een partij die een rustige opzet had, waarbij de balans niet verstoord is geweest. Na een remise aanbod moest Henk  verplicht doorspelen voor het teambelang in een potremise stelling. Een half uur later is toch remise overeengekomen.

Cor (3) tegen Oliver (4) werd gespeeld op bord 2. Het was een theoretische opgezette partij met veel trucjes en geintjes van Cor, waar Oliver steeds weer goed op reageerde. Toen er een toren + pion tegen toren + pion op het bord kwam, is ook hier remise overeengekomen.

Op bord 3 speelde Angelique (4) tegen Marcel (3). Angelique haar toren stond ingesloten op a5 in een gesloten stelling. Marcel kon hier niet van profiteren. En het eindspel verzandde in remise.

Daarnaast speelde Gijsbert (3) tegen Joris (4). Gijsbert won een pion in het middenspel en kreeg een eindspel paard tegen loper met een pion meer. Joris won de pion terug in het eindspel en het resterende eindspel was niet meer te winnen. Goed verdedigd Joris!

De volgende partij werd gespeeld door Piet (4) en Melvin (3). Piet had een eindspel paard tegen loper, waarbij Piet zijn paard sterker was dan loper van Melvin. Dit resulteerde in een vrijpion en uiteindelijk de winst.

Op bord 6 speelde Victor (3) tegen Zhi Yang (4). In een tactische moeilijke opening kwam Zhi Yang er sterk uit en had een sterk initiatief op de koningsvleugel. Hij creëerde een vrijpion en wist zo de winst binnen te halen.

Op het voorlaatste bord speelde André (4) tegen Eduard (eigenlijk 4, maar nu 3). André kwam slecht uit de opening en wist zo te manoeuvreren in het middenspel dat weer gelijk kwam te staan. Remise was dus een terechte uitslag.

Op het laagste bord speelde beide invallers tegen elkaar. Hier werd de partij Ruud (3) tegen Marjolein (4) gespeeld. Het was een zeer gelijke opgaande partij waarin veel werd geruild. De balans is hierdoor niet verstoord geweest en de partij eindigde dan ook in remise.

Dit resulteerde dus in een glansrijke ruime 5-3 overwinning op het sterker geachte 3e team!
We willen graag onze invalster bedanken voor het meespelen!

Dit is de 1e stap naar promotie! Nog 6 wedstrijden te winnen.

Wij wachten met smart op het verslag van de tegenstanders!

2 opmerkingen:

Ton zei

A.s. vrijdag 16 maart de inhaalwedstrijd Charlois Europoort 4 - De Willige Dame 1! Wanneer is de KNSB-bekerwedstrijd Charlois Europoort - HWP Haarlem?

Anoniem zei

Vrijdag a.s.
Cor